​Marta Pascal no descarta crear un nou partit

"Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, això no pot continuar així", diu la vigatana

Artur Mas i Marta Pascal, el gener del 2018
Artur Mas i Marta Pascal, el gener del 2018 | ACN
NacióDigital
07 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:13h
Carles Puigdemont ha fet neteja al PDECat. L'expresident s'ha sortit amb la seva i ha col·locat al capdavant de les llistes electorals gent de la seva confiança. Per contra, els hereus de Convergència que dirigien el partit han estat fulminats. Ens referim a dirigents com Carles Campuzano, Marta Pascal o Jordi Xuclà.

Marta Pascal ha trencat avui el seu silenci, en una entrevista que publica La Vanguardia i ha carregat sense embuts contra Puigdemont. I fins i tot es planteja fundar un nou partit.

La vigatana explica que les seves discrepàncies amb l’expresident a l’exili venen de lluny. Considera que es van fer massa concessions a la CUP i que es va mostrar contrària a la renúncia d’Artur Mas, el gener de 2016, un fet que Puigdemont coneixia i que va marcar la seva relació des de llavors.

Pascal també ha criticat la guia “per control remot” que vol exercir Puigdemont. “Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l’emotivitat desbordada i l’antipolítica”, argumenta. “Molta gent se sent orfe i crec que els hem d’atendre. S’ha de parlar clar. I estic disposada a parlar clar: això no pot seguir així. Ha arribat el moment d’actuar”.

Aquesta actuació, per a Pascal, se centra en buscar l’única solució possible per a Catalunya: “Un referèndum acordat”. I per aconseguir-ho, no descarta crear una nova formació política que podria preparar-se per a les properes eleccions al Parlament. 

Per a la vigatana, el PDECat ja no és un instrument útil: “Discrepo de la subordinació de David Bonvehí [vers Puigdemont]. I ell ho sap”.