Unes 2.500 persones participen en el Dia Mundial de l'Activitat Física a Vic

Una caminada intergeneracional i les sessions esportives per a infants i adolescents a la plaça han estat les activitats més destacades

La plaça Major de Vic, epicentre del Dia mundial de l’activitat física
La plaça Major de Vic, epicentre del Dia mundial de l’activitat física | Adrià Costa
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:12h
Vic ha assumit amb èxit avui la seva condició de Capital Catalana de l'Activitat Física i ha celebrat massivament l'acte central a Catalunya del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que té lloc demà a tot el món. Unes 2.500 persones, sobretot escolars i gent gran, han participat en el gruix de les activitats.

La celebració, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) –desenvolupat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF)-, vol promoure l'activitat física com a instrument de salut i benestar, i ha tingut aquest any Vic com a seu de l'acte principal a Catalunya, organitzat per l'Ajuntament de la capital d'Osona, amb la col·laboració del Consell Esportiu d'Osona, la Universitat de Vic i diversos instituts del municipi, entre altres entitats.

El plat fort de la jornada ha tingut lloc des de bon matí i fins al migdia a la plaça Major de Vic, on s'han fet classes de zumba i d'spinning; una caminada intergeneracional pels racons del municipi –amb alumnat de primària i persones grans-; activitats esportives per a uns 1.800 escolars de primària i secundària (korfbal, hoquei sobre patins, esgrima, bitlles, etc.)-, i una masterclass de zumba. L'esport adaptat també ha tingut un paper protagonista amb activitats d'equitació i dansa inclusiva, i l'espectacle Circ Invisible. Des de primera hora del matí, Mònica Terribas també ha estat a la plaça amb el seu programa El Matí de Catalunya Ràdio.
 

La plaça Major de Vic, epicentre del Dia mundial de l’activitat física Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament calcula que unes 2.500 persones han pres part en aquestes activitats, amb la presència destacada de 400 persones provinents de casals d'avis i residències de Vic. Cal tenir en compte que aquest any la campanya posa el focus en la gent gran, ja que els múltiples beneficis que aporta la pràctica d'activitat física regular a les persones d'edat avançada, un col·lectiu que sovint té dificultats per mantenir uns hàbits actius.

El sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort a nivell mundial (més de 3.000 morts a l'any estimades a Catalunya). Les persones sedentàries tenen d'un 20% a un 30% més de risc de mort en comparació amb persones actives. Segons l'OMS, la despesa sanitària anual d'una persona sedentària és de 150-300 euros superior a la d'una persona activa. Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya de 2017, el nivell d'activitat física saludable és inferior en dones (78,5%) que en homes (82,8%) i és major entre les persones de la classe social més benestant i els que tenen estudis universitaris.
 

Galeria de fotos de Vic, epicentre del Dia Mundial de l'Activitat Física

La plaça Major de Vic, epicentre del Dia mundial de l’activitat física Foto: Adrià Costa
Arxivat a