​Plantada de 600 arbres a Manlleu per reforestar el marge esquerre del Ter

L'actuació té com a objectiu recuperar el bosc de ribera que havia quedat empobrit després de l'aiguat de l'any passat i les accions de l'ACA

Alumnes de secundària plantant els arbres.
Alumnes de secundària plantant els arbres. | Aj. de Manlleu
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:12h
L'Ajuntament de Manlleu va iniciar a finals d'aquest març els treballs de plantació de 600 arbres de ribera autòctons sota el mur del passeig del Ter. L'objectiu de l'actuació és recuperar el bosc de ribera que, després de l'aiguat del passat 15 d'octubre i de les accions posteriors de retirada de peus morts i tombats (per part de l'ACA), havia quedat molt empobrit i sense sotabosc consolidat al punt del nucli urbà.

La plantació es farà seguint el document "Proposta d'actuacions de conservació i manteniment de lleres per al riu Ter a Manlleu (Osona)" elaborat pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis – UVic-UCC. Les espècies escollides són el vern (Alnus glutinosa), el saule o salze blanc (Salix alba), la sarga (Salix eleaegnus), el saulic (Salix purpurea), l'avellaner (Corylus avellana) i el saüc (Sambucus nigra).

Alguns alumnes de secundària els van començar a plantar els passats 1 i 2 d'abril, en el marc de la Setmana Ambiental, i la resta (uns 500) ha anat a càrrec l'empresa Forestal Catalana. El marge esquerre delimitat entre el Museu del Ter i la resclosa de la Teula s'ha dividit en 14 trams, i en funció de la seva naturalesa s'hi han previst diferents usos i actuacions: conservació del bosc de ribera, accés al riu i conservació amb marge de desguàs.
Arxivat a