Helena Canovas i Alba Font guanyen la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

El projecte de "videowalk" interactiu rep 6.000 euros per poder-se desenvolupar al llarg d'aquest any en un edifici emblemàtic de la ciutat

Cristina Jordà, Maite Palomo, Francesc Codina, Susagna Roura, Helena Canovas, Alba Font, Ramon Ferer i Anna Campoy
Cristina Jordà, Maite Palomo, Francesc Codina, Susagna Roura, Helena Canovas, Alba Font, Ramon Ferer i Anna Campoy | Aj. de Vic
Redacció
06 d'abril del 2019
El treball de videowalk interactiu "Espai sense títol", d'Helena Canovas i Alba Font, s'ha endut la IX edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística, dotada amb 6.000 euros. El projecte planteja a l'espectador un diàleg entre realitat i ficció a través d'uns vídeos, als quals s'accedirà in situ mitjançant dispositius mòbils, i en els quals es dibuixarà una realitat paral·lela al lloc on s'està present físicament.

"En l'actualitat, vivim en una dualitat constant amb la realitat física i la realitat que veiem a través dels nostres smartphones. Per exemple, estem fent cua a un supermercat i mentrestant consumim vídeos, creant una espècie de realitat simultània", va explicar Helena Canovas.

"El projecte vol crear una experiència en un espai emblemàtic de la ciutat que sigui intensa i íntima alhora, connectant amb el joc de realitat i ficció. En els vídeos que es produiran en el marc del projecte, que inclouran la participació d'actors, músics o ballarins, volem buscar sinèrgies amb les institucions culturals de la ciutat, com ara l'Escola de Música, l'Institut del Teatre o l'Escola d'Art", va detallar Alba Font.

21 projectes presentats

La beca té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp. En aquesta convocatòria, s'han presentat un total de 21 projectes de diferent naturalesa artística. Seguint els criteris establerts a les bases, d'interès, qualitat artística, originalitat, innovació, definició tècnica i viabilitat, el projecte escollit va ser 'Espai sense títol'.

"Espai sense títol" es va fer mereixedor d'aquest reconeixement perquè engloba una experiència sensorial única, amb capacitat d'interacció per part de l'espectador, que permet redescobrir el patrimoni a través de la hibridació de disciplines i el diàleg realitat-ficció.

La comissió de selecció està presidida per la regidora de Cultura, Susagna Roura i ha estat formada per Anna Campoy, tècnica de cultura de l'Ajuntament de Vic; Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs; Esther Farrés, directora de la Biblioteca Joan Triadú; Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida; Cristina Jordà, coordinadora de Centres Cívics, i Maite Palomo, directora de l'ACVic.
Arxivat a