El primer comitè d'empresa de Le Porc Gourmet prioritza que els treballadors siguin plantilla del Grup Jorge

CCOO ha guanyat les eleccions amb 13 delegats

Els representants del sindicat de CCOO a Le Porc Gourmet.
Els representants del sindicat de CCOO a Le Porc Gourmet. | ACN
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:00h
L'escorxador Le Porc Gourmet ja té, per primer cop a la història, comitè d'empresa. CCOO ha guanyat les eleccions, que van tenir lloc dimecres passat, amb 13 delegats. UGT, de la seva banda, n'ha obtingut 10. La primera prioritat del sindicat és aconseguir que els 1.400 treballadors de l'escorxador formin part de la plantilla de Grup Jorge, i no de la mitjancera Axparia, ja que així aconseguiran més garanties laborals. Per fer-ho, el sindicat ja ha sol·licitat una reunió amb el departament de Treball. L'empresa no havia tingut mai comitè perquè, fins l'estiu passat, no tenia els treballadors contractats al règim general de la Seguretat Social, sinó que tots eren subcontractats a través de cooperatives de treball que no actuaven com a tals.

Aconseguir que els 1.400 treballadors de Le Porc Gourmet formin part de la plantilla de Grup Jorge és la primera lluita que s'ha marcat CCOO després d'haver guanyat les eleccions del primer comitè d'empresa de la història del polèmic escorxador. 

Tot i que encara no hi ha calendari, el sindicat ja ha començat a fer passos per aconseguir-ho, i ha demanat una primera reunió amb el departament de Treball i la direcció de l'empresa. 

De moment, els treballadors estan contractats, des de l'estiu passat, a través de la societat mercantil Axparia, però segons han assegurat des del sindicat, el fet d'estar dins la plantilla del Grup Jorge "els donaria més garanties".

En tot cas, els treballadors han valorat positivament el canvi de falsos autònoms a dependre del règim laboral, ja que això els permet, com a qualsevol altre treballador, tenir vacances i baixes pagades, entre d'altres qüestions. En aquest sentit, el candidat de CCOO a president del comitè d'empresa, Mamadou Balde, podrà marxar per primer cop de vacances al seu país amb la tranquil·litat de tenir els dies pagats. 

La diversitat d'origen dels treballadors de Le Porc Gourmet fa que els delegats de CCOO siguin "com una petita ONU", segons ha explicat Plata, amb representants de les diverses nacionalitats que treballen a l'empresa, com per exemple l'Índia, el Marroc, el Senegal, Ghana o Catalunya.