El festival «Una Tona de Màgia» reivindica el paper de la dona

L'actriu Marta Marco serà la padrina del certamen

Presentació del festival, a Tona
Presentació del festival, a Tona | ACN
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:34h
La quarta edició del Festival Internacional de Màgia de Tona se celebrarà els dies 2, 3, 4 i 5 de maig. El principal objectiu del festival, com en les edicions anteriors, és donar a conèixer el món de la màgia a tots els públics. Els carrers, les places i els principals equipaments del poble s’ompliran de màgia i il·lusió amb els millors mags nacionals i internacionals del moment. A part de màgia i espectacles de carrer, també hi haurà arts afins a la màgia com el clown, els malabars i les màscares.

En aquesta edició, la padrina del festival és l’actriu Marta Marco, que ajuda en l’aposta de donar més visibilitat a la figura de la dona dins el món de la cultura. Des d’Una Tona de Màgia, també es vol contribuir a la causa feminista i a promoure la visibilitat de les dones en tots els àmbits. Per aquest motiu, aquest any hi haurà magues a gairebé tots els espais.
 
Una de les novetats d’enguany és el Joc del Conill, que es portarà a terme amb els comerços del poble. El joc consistirà en trobar cinc conills màgics amagats entre les botigues patrocinadores del festival. Entre les persones que hagin aconseguit trobar-los, se sortejaran tres premis màgics.

A més, aquest any també s’ha volgut donar èmfasi a la Gala Internacional de Prop canviant-li el nom per A un pam de nas. Durant la gala, es faran jocs de màgia amb cartes, objectes i mentalisme, i totes les actuacions es gravaran amb una càmera i es projectaran en una pantalla gegant perquè els espectadors puguin veure la màgia de ben a prop.

Una altra de les novetats importants és la incorporació de diversos packs d'entrades disponibles: el Pack Familiar, que inclou la Gala Internacional, la Gala Infantil i la Unipersonal; el Pack Jove, per a tots aquells que tinguin entre 16 i 35 anys amb la Gala Internacional, la Unipersonal i la Gala Internacional de Prop (A Un Pam de Nas); i el Pack Golden, que ofereix totes les gales amb la polsera Fast Pass.
 
Tots els artistes convidats en aquesta 4a edició es poden trobar al dossier. Destaca Juan Tamariz, il·lusionista espanyol especialitzat en la cartomàgia i en la màgia de prop, que actuarà a l’espectacle Unipersonal; Alana Magicien, la primera dona en aconseguir el prestigiós premi de Campiona de Màgia d’Alemanya, que serà present a la Gala Internacional; Miguel Muñoz, guardonat el 2018 amb el Gran Premi Mundial de Màgia, que actuarà a A Un Pam de Nas i a la Gala Internacional; i Jandro, humorista i mag conegut per haver participat en diversos programes de televisió com El Hormiguero, que també pujarà a l’escenari de la Gala Internacional.

Aquest any, el festival també compta amb dos influencers que ajudaran a donar més visibilitat al festival. Shado, un mag que ja va participar al festival, i l'actor Adrián Rodríguez. Entre tots dos, sumen més de 170 mil seguidors a les xarxes socials.  

Les entrades pels espectacles i el Sopar Màgic ja estan a la venda. Per a més informació i la compra d'entrades, es pot accedir al web del festival.
 

Jorge Blass va posar punt final a la tercera edició de l'any passat. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a