La Fira de la Llavor de Roda de Ter es trasllada a la Carpa Municipal

La previsió meteorològica apunta pluja

Fira de la Llavor de Roda de Ter
Fira de la Llavor de Roda de Ter | Joan Parera
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:46h
La comissió organitzadora i l'Ajuntament de Roda de Ter han presentat el programa de la setena edició de la Fira de la Llavor, que tindrà lloc aquest proper cap de setmana  a la Carpa Municipal, a causa de les previsions meteorològiques. Aquest any, també hi haurà la X Fira de la Xarxa Catalana de Graners, que cada any es realitza a un municipi diferent, i enguany es farà a Roda, aprofitant la Fira de la Llavor, ja que el Banc de Llavors forma part de la Xarxa Catalana de Graners.

El tret de sortida serà el dissabte, amb la jornada tècnica "Observació i identificació d'insectes beneficiosos en horta" i el taller "Llavors centenàries de l'Esquerda. Com s'identifiquen les llavors arqueològiques?" al Museu de l'Esquerda. El primer dia acabarà amb un tastet a càrrec de Jordi Corominas, del restaurant l'Horta de Tavertet.

El diumenge es farà el mercat de productes artesans, ecològics i relacionats amb la llavor, que comptarà amb 25 parades. També hi haurà xerrades, tallers i espectacles infantils. Algunes de les activitats seran l'elaboració d'entrepans vius, el taller d'Ormus, el concurs de cromatografies i la confecció d'instruments musicals amb materials naturals. A més, es podrà gaudir de la xerrada "De què ens parlen les herbes de l'hort? Introducció a les plantes bioindicadores" i d'altres ponències dels col·lectius Xarxa Catalana de Graners i l'associació Flora Catalana i Milfulles.
 


La cloenda d'aquesta quarta edició es farà amb el Concurs de Conserves d'hortalisses, fruites i bolets, que estarà guardonat amb dos premis, un per a la millor conserva "dolça" i un altre per a la millor conserva "salada". Els guanyadors podran gaudir d'un àpat per a dues persones.

Aquest concurs, que estarà dirigit a cuiners no professionals, comptarà amb un jurat popular que votarà les tres millors conserves. Totes aquelles persones que hi vulguin participar, hauran de fer arribar les seves conserves en un pot de vidre el dia 7 d'abril, de les 10:00h a es 16:30h, al punt d'informació.

Aquest any, la Fira de la Llavor torna a comptar amb la col·laboració de Diana Kerbelis, el Banc de Llavors, la Fundació L'Esquerda, la Biblioteca Bac de Roda i el Casalot, que organitzarà una activitat infantil en la qual els nens de les escoles vendran els productes de les cooperatives. Aquesta activitat s'emmarca dins la Cultura Emprenedora a l'Escola del Consell Comarcal d'Osona, les Escoles de Roda de Ter i l'Ajuntament.

Es pot consultar el programa i seguir tota la informació de la fira aquí
Arxivat a