La UVic acull un congrés internacional sobre l'àmbit de la salut, social i de la rehabilitació aquest dimecres

Aquesta xerrada és la primera de tres congressos internacionals en què es trobaran a Vic des d'ara fins al juny

Universitat de Vic
Universitat de Vic | Adrià Costa
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:12h
Més de 190 representants de facultats i centres educatius superiors en l'àmbit de la salut i social procedents de 20 països d'Europa es reuniran des d'aquest dimecres, 3 d'abril, fins divendres, 5 d'abril, al campus Vic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en la trobada anual del Consortium of Institutes of High Education in Health and Rehabilitation (COHEHRE). Aquest és el primer de tres congressos internacionals en què professors i investigadors d'estudis superiors de diferents àmbits de coneixement es trobaran a la capital osonenca des d'ara i fins al mes de juny.

A banda del COHEHRE, impulsat per la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), del 24 al 26 d'abril Vic acollirà el congrés de l'ETEN (European Teacher Education Network), una xarxa internacional en l'àmbit de l'educació, de la qual forma part la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH). Finalment, del 5 al 7 de juny també farà la seva trobada anual a la UVic la xarxa IROICA (International Relations Officers in Life Science Universities), un congrés organitzat per la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) per a coordinadors de relacions internacionals en l'àmbit de ciències de la vida d'universitats europees.

COHEHRE: Bones pràctiques en educació de la salut, social i de la rehabilitació

La xarxa COHEHRE facilita l'intercanvi de coneixement, de bones pràctiques i d'experiències en educació interprofessional en els camps de la salut, social i la rehabilitació. La trobada que tindrà lloc a Vic la setmana que ve se centrarà a explorar les noves tendències en educació superior i la recerca en l'atenció integral centrada en la persona. A través de conferències magistrals, tallers i presentacions, el debat es focalitzarà a l'entorn de tres eixos temàtics: el creixement d'usuaris i proveïdors de serveis; els reptes ètics i legals; i l'eHealth, aprenentatge i noves tecnologies.

Entre els ponents que passaran per la UVic durant aquests tres dies, destaca la presència de Jordi Serrano, fundador i CEO d'UniversalDoctor, una aplicació que facilita el multilingüisme en la comunicació entre professionals de la salut i pacients que no comparteixen una mateixa llengua, i que ha rebut diversos guardons. També hi intervindrà Maria Jesús Salido, cofundadora i directora general de la plataforma digital SocialDiabetis, que millora la gestió d'aquesta malaltia fomentant la col·laboració entre els metges i la comunitat d'Internet. La inauguració de la trobada és aquest dimecres 3 d'abril (13h, Aula Magna) i comptarà amb la presència vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Joan Masnou, i de la presidenta del Consorci, Jennifer Smith.

La UVic forma part del COHEHRE des de 2014, i és l'únic centre català i espanyol de la xarxa. Segons Paola Galbany, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, "l'entrada de la UVic al consorci ha estat cabdal per a la internacionalització de la Facultat, i una bona prova n'és aquesta trobada a Vic". Durant el congrés també tindrà lloc una reunió de degans de facultats, així com d'alumnes.
Arxivat a