Sant Quirze de Besora millora l'entorn del pas a nivell

També s'ha ordenat l'entrada al poble per la rambla Concepció que vol passar de carretera a carrer

Sant quirze ja ha iniciat les obres de millora de l'accés al pas a nivell
Sant quirze ja ha iniciat les obres de millora de l'accés al pas a nivell | Adrià Costa
Redacció
03 d'abril del 2019
La Diputació de Barcelona ja ha iniciat les obres d'ordenació i millora de l'entorn del pas a nivell del tren a la carretera BV-5227 a Sant Quirze de Besora. En declaracions a Osona.com, l'alcaldessa Teresa Espadaler remarca que són "unes obres esperades", que milloraran la seguretat del vianant. "Es reordena de manera que el veí que passa a peu, podrà passarà per voreres i un espai concret per al pas a nivell", concreta Espadaler.

Les obres tenen com a objectiu integrar el tram de travessera que va des del pont del Ter fins a l'estació en el teixit urbà, amb la realització d'un itinerari continu i accessible per a vianants i la pacificació del tram amb elements reductors de velocitat. L'actuació, d'un pressupost d'execució de 190.877 euros, contempla mantenir l'ample de calçada a 6 metres, excepte a la zona del revolt, adaptant la calçada fins a una amplada màxima de 7,20 metres i amb voreres amb amplades mínimes de dos metres, excepte a la zona de l'accés de Can Trinxet on només es pot garantir una amplada d'1,50 metres. "Per nosaltres és una actuació vital, ja que eren unes obres molt esperades que milloren la seguretat del vianant", conclou l'alcaldessa.

Les obres consisteixen en la construcció de voreres amb itineraris adaptats, zones d'estada i passos de vianants, així com d'un mur escullera per poder donar continuïtat vorera existent a l'altura de Can Trinxet. L'actuació servirà també per adaptar el drenatge de la carretera, substituir la xarxa d'aigua potable, soterrar la xarxa elèctrica, substituir l'enllumenat públic existent, fer una canalització per la xarxa de fibra òptica i la col·locació de mobiliari urbà i jardineria, a més de la millora de la senyalització tan vertical com horitzontal.

La rambla Concepció, de carretera a carrer

D'altra banda, Sant Quirze està portant a terme una altra actuació a l'entrada per on havia passat l'antiga N-152, la rambla Concepció. Tal com explica Espadaler, l'objectiu és que un cop s'acabin les obres la carretera es converteixi en carrer. "Ja n'hem parlat amb la Generalitat i només falta signar el conveni", diu. En aquest sentit, remarca que "li estem donant l'aire de carrer perquè fins ara teníem una entrada molt de carretera".

L'actuació també "convenia per millorar voreres i posar al dia els serveis". Espadaler apunta que aquest mes d'abril aquestes obres ja han d'estar acabades.
 

Obres a l'entrada de Sant Quirze de Besora per l'antiga N-152 Foto: Adrià Costa