​L'associació Mengem Osona supera els 40 socis en els primers mesos de funcionament

Productors i consumidors gestionen conjuntament la botiga de Vic

Equip de Mengem Osona
Equip de Mengem Osona | Dies d'Agost
Redacció
31 de març del 2019
Mengem Osona, l’associació de productors agroecològics que des de 2018 gestiona la botiga del mateix nom al carrer Joan de Serrallonga de Vic, ha superat ja els 40 socis. Una xifra que des de l’associació valoren satisfactòriament, tenint en compte el poc temps que ha passat d'ençà que va començar la campanya per afegir els consumidors a la gestió de l'associació. 

Això suposa un pas important en la consolidació del projecte, que és pioner a la comarca i recull models d'èxit existents a altres països. En la mateixa associació, els productors i els socis són consumidors dels productes i comercialitzen en una botiga que gestionen conjuntament. La voluntat és fer un pas més cap a la transformació de la producció i el consum per tal de potenciar el producte ecològic, fresc i de qualitat i produït el més a prop possible.

El projecte el van impulsar a partir de febrer de 2018 sis productors osonencs (tres d’horta, un de pa, un de cabrit i un de formatges i làctics frescos d’ovella). A partir de l’estiu, es va obrir a les persones consumidores que, fent-se sòcies de l’associació, poden participar-ne en la gestió i alhora poder tenir descomptes en la compra dels productes.  Incorporar-los a la gestió de l’associació representa un pas endavant cap a la sobirania alimentària d’aquests consumidors, que tenen veu i vot en escollir quin producte prefereixen tenir a la botiga. 

Mengem Osona havia tingut una primera etapa, sempre a l’actual local del número 3 del carrer Joan de Serrallonga de Vic, gestionat per una cooperativa, que va tancar el gener de 2018. Al cap de poc va tornar a obrir ara com a Associació de Productors i Consumidors, una associació sense ànim de lucre que, com el cooperativisme, funciona seguint els criteris de l’economia social i solidària.
Arxivat a