1 de 10
mapa interactiu: Eleccions municipals

MAPA Aquests van ser els partits que es van imposar als municipis d'Osona el 2015

CiU van ser la formació política que va guanyar a més ajuntaments, seguida d'ERC

per Roger Tugas Vilardell, 2 d'abril de 2019 a les 15:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir (alerta: sense comptar amb les agrupacions d'electors). També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 
Consulta aquí tots els mapes interactius de les municipals del 2015

El partit que va aconseguir imposar-se com a primera força a més municipis en les eleccions del 2015 a Osona va ser CiU, que va imposar-se en 22 dels 50 ajuntaments, gairebé la meitat. Aquesta hegemonia és amplia arreu del país, per bé que amb una presència més reduïda a l'àrea metropolitana. En segon lloc, ERC va ser el partit més votat a Osona en 19 municipis. En tercera posició, hi ha el PSC i llistes d'independents amb un total de 4 ajuntaments cadascun. Finalment, ICV va guanyar en només a un ajuntament, el de Sant Martí de Centelles.


Cal tenir en compte, però, que aquest mapa només reflecteix els resultats dels partits registrats formalment com a tals i, per tant, no incorpora les agrupacions d'electors, que en ocasions van ser les candidatures que van rebre més vots. Tampoc es recull el color de l'Ajuntament posterior que ha pogut canviar si s'han donat pactes, com és el cas de Roda de Ter.


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Participació