La cursa Pels Camins dels Matxos arriba a la majoria d'edat

El 18è aniversari de la prova tornarà a apostar per les activitats complementàries el dia abans de la cursa

Córrer entre les fagedes monumentals d'Osona
Córrer entre les fagedes monumentals d'Osona | Josep Maria Montaner
Redacció
31 de març del 2019
La cursa Pels Camins dels Matxos està d’aniversari. Aquest any celebra la divuitena edició en plena forma i amb més de 1.000 inscrits a les curses programades pel 14 d'abril a Torelló. Una majoria d'edat que festejaran amb la creació d'un "Matxopot", un premi extra de 1.000 euros al participant que sigui capaç de completar el recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat en menys de sis hores. Fins ara el rècord de la prova l'ostenta el torellonenc Ernest Ausiró amb 6 hores i 17 minuts, de manera que els organitzadors volen reconèixer el primer esportista de la prova capaç d'abatre un llistó realment exigent.

La cursa Pels Camins dels Matxos tornarà a donar punts per l'Ultra Trail del Montblanc. Com és habitual, el pas pes tres pics del recorregut (Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera) tornarà a ser un repte per als corredors, que podran triar en el mateix moment de la sortida si volen completar el recorregut de 63 quilòmetres o bé les opcions alternatives de 56 km, de 53 km o de 48 km.

Les opcions encara s'obren més a tots els públics amb la celebració d'una prova més curta: el Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres i que ja compta amb 420 inscrits. Segons Lambert Guix, president del Centre Excursionista Torelló, el Tastet està responent perfectament a les raons que van fer-lo néixer: “Hem aconseguit que el Tastet sigui el primer contacte amb la muntanya per a moltes persones i que la vegada sigui un gran repte”.
 

Presentació de la cursa Pels Camins dels Matxos 2019 Foto: Centre Excursionista Torelló



Seguint l’estela que va iniciar l’edició passada, els organitzadors volen convertir la cursa de muntanya amb una experiència viva durant tot el cap de setmana. Ho ha explicat Guix en la presentació duta a terme aquest dijous: “Volem ampliar encara més la dimensió social de la cursa, i hem incrementat les activitats socials i culturals de dissabte amb la complicitat de les entitats del poble”. És per això que, un any més, a banda de la recollida de dorsals i el brífing amb l’equip de La Rotativa de Ràdio Ona, hi haurà una arrossada popular, vermut musical amb el grup The Secret Investment, actuacions de la Colla Bastonera de la Vall del Ges i dels Gegants de Torelló, tallers infantils i concert de Tremendu, entre d’altres activitats.  

A més, després de la bona experiència de l’any passat, els escoltes de Torelló i de Sant Pere de Torelló, s'encarregaran de fer una ruta guiada d’unes tres hores per l’entorn de Pels Camins dels Matxos per descobrir la vegetació, la flora i la fauna de la zona amb l’objectiu d’acostar els infants al coneixement del territori i l’estima per la natura.

Pels Camins dels Matxos ampliarà la part més altruista de la prova. Amb el suport de Càritas Torelló, es farà la segona edició de les Passes Solidàries, una recollida de calçat esportiu usat i amb bon estat amb l’objectiu d’ajudar a les persones de la Vall del Ges que tenen dificultats per anar amb un bon calçat. Durant tot el cap de setmana hi hauran habilitats punts de recollida de sabates, a la plaça Nova i a la plaça de la Sardana. Pel fa el projecte dels dorsals solidaris, s’ha ampliat la seva dimensió. A banda dels participants, que en el moment d’inscriure’s podien fer una aportació econòmica, també s’habilitarà una carpa, tan dissabte com diumenge, per els participants i el públic que vulguin posar el seu granet de sorra. La recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació Gent Gran en Marxa de Torelló dins el projecte ‘Mengem calent’, per oferir beques menjador a persones en situació de risc, per motius econòmics o perquè viuen soles.
Arxivat a