L'ACA destinarà 2,2 milions d'euros en millorar el funcionament de la presa de Sau

Els treballs se centraran en la rehabilitació d'un dels òrgans per on s'allibera l'aigua

L'òrgan d'alliberament d'aigua de la presa de Sau
L'òrgan d'alliberament d'aigua de la presa de Sau | ACA.
Redacció
29 de març del 2019
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) invertirà 2,2 milions d'euros en millorar el funcionament de la presa de Sau, concretament un dels seus òrgans per alliberar aigua. Els treballs es focalitzaran en la part inferior de la infraestructura, en el desguàs de fons. Aquest òrgan de desguàs disposa de dos tipus de conductes per alliberar aigua, els centrals i els laterals, sobretot quan la presa ha de desguassar grans volums d'aigua i a una gran velocitat. Els primers varen ser rehabilitats durant el 2008 amb la substitució de les vàlvules de seguretat i ara les actuacions se centraran en els laterals.

Els treballs previstos consistiran a rehabilitar els conductes dels desguassos de fons laterals, incloent-hi la retirada del blindatge deteriorat existent i el sanejament del formigó. Posteriorment es col·locarà el blindatge metàl·lic i la injecció de formigó entre el formigó sanejat i el blindatge.

Ja que aquest òrgan de desguàs l'aigua assoleix una elevada velocitat, amb motiu dels treballs s'adequarà el sistema d'adducció d'aire, que contempla la demolició dels conductes i l'ampliació i el diàmetre existent fins a arribar als 0,30 metres. Posteriorment, es col·locaran nous tubs d'adducció.

Les actuacions també comportaran la millora de la xarxa de drenatge, implicant la neteja dels drens necessaris i la instal·lació de nous piezòmetres, així com la seva automatització.