UVic-UCC

La UVic celebra jornada de portes obertes aquest dissabte amb un «escape room»

Durant tot el dia hi haurà xerrades informatives, d'orientació i visites guiades a les instal·lacions universitàries i a la ciutat de Vic

per Redacció, 28 de març de 2019 a les 12:37 |
Universitat de Vic | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, 30 de març, tindrà lloc una nova edició de la jornada de portes obertes de la UVic dirigida als futurs estudiants i a les seves famílies que vulguin conèixer l'oferta formativa de la Universitat, tant pel que fa a graus, cicles formatius i formació contínua, i les seves instal·lacions.

Com a novetat de la jornada d'enguany, els futurs estudiants podran participar a l'escape room "Troba la clau del teu futur" que tindrà lloc als campus de Miramarges i de Torre dels Frares, i que permetrà descobrir què amaga la vida universitària a través de proves i enigmes enginyosos. Els qui aconsegueixin trobar al clau, obtindran un premi.


Xerrades informatives, d'orientació i visites guiades

Durant tota la jornada, que tindrà lloc de 9 a 14h i de 16 a 19h, es faran xerrades i atencions personalitzades sobre accés, preinscripció, matrícula, preus i beques. També sobre els programes d'intercanvi internacional i estatal, així com allotjament, transport, carnet de la UVic, activitat cultural i escola d'idiomes. Hi haurà, a més, un punt d'informació per a estudiants amb diversitat funcional i un altre on s'informarà de les beques sí-sí (estudio i treballo), de les pràctiques estatals i internacionals, inserció laboral i UAlumni.

Els que encara estiguin indecisos, tindran ocasió de fer un test d'orientació, mentre que els que ja tinguin més clar el seu futur podran rebre una atenció personalitzada a cada un dels graus que s'ofereixen. A més, podran complementar la informació rebuda participant en els diversos tallers i demostracions vinculats a cada grau, com el taller de ràdio o televisió, la mostra de projectes de biociències, multimèdia i enginyeries; les demostracions de realitat virtual en l'àmbit de la psicologia; l'exposició de materials a l'aula d'Educació Visual i Plàstica o l'assaig en obert de la coral de la UVic, entre molts altres.

Per altra banda, i adreçat als membres d'UAlumni i a estudiants de màster i postgrau, s'oferirà un curs de 3 hores sobre "Personal branding plan. Tu ets la teva marca personal!".


Per als qui vulguin acabar de completar la jornada, podran fer una crêpe als food trucks que hi haurà al pati central de Miramarges, o bé realitzar una visita guiada a la ciutat de Vic. Per al trasllat entre els campus hi haurà un servei de carrilet durant tot el dia.

El Campus Professional i la Facultat de Medicina també obriran portes

També hi haurà Jornada de Portes Obertes a la Farinera de Vic on es donarà informació personalitzada dels set cicles formatius que actualment s'imparteixen a la UVic-UCC. A la Facultat de Medicina s'atendran les consultes de forma personalitzada i es faran visites guiades a totes les instal·lacions només durant el matí, mentre que a la tarda s'atendrà personalment al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic.

Noves infraestructures

La jornada de portes obertes també és una bona ocasió per conèixer les instal·lacions noves o renovades dels campus. Enguany la novetat és un nou laboratori de Simulació d'Alta Fidelitat a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, que incorporarà un nou maniquí robotitzat d'alta fidelitat i d´última generació amb resposta fisiològica a diferents situacions prèviament programades i realitat virtual augmentada. La Facultat també ha renovat els cinc laboratoris de simulació de l'àmbit de la salut, en què ha incorporat nova tecnologia.

A la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes destaquen les noves aules d'educació, i en especial l'aula de Pedagogia, un espai creat per aprendre pedagogia des de la percepció, l'anàlisi i la reflexió. En l'àmbit de les enginyeries es podrà visitar el nou laboratori de Projectes Mecànics, pensat per treballar en equip i en el desenvolupament de les diferents fases d'un projecte d'enginyeria; el de Multimèdia, totalment renovat; i el laboratori de Materials, per a l'estudi de la infraestructura i propietats mecàniques dels materials.

 

Participació