Vic

Foment destinarà dos milions d'euros a la restauració de la Catedral de Vic

Els treballs s'iniciaran a finals d'abril i es preveu que durin uns 20 mesos

per Redacció, 28 de març de 2019 a les 09:30 |
Catedral de Vic, en una imatge d'arxiu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de Foment ha adjudicat les obres de restauració de la Catedral de Sant Pere Apòstol de Vic. Tindran un cost de 2.030.808,54 euros, i estaran finançades íntegrament pel ministeri. S'iniciaran a finals d'abril de 2019 i es preveu un termini d'execució de vint mesos. Entre les intervencions més importants destaca la recuperació de la capella barroca de Sant Bernat, la rehabilitació integral de l’antiga escrivania i la sala barroca de damunt de la sagristia.

Amb l’objectiu de posar en valor la galeria superior de les capelles de l'ala nord, també es restauraran les façanes de llevant, de migdia i les façanes de les capelles de l'est del claustre, concretament la part gòtica i la part neoclàssica. A més, es renovaran les cobertes de totes aquestes zones.


Monument Històric Artístic

La catedral de Sant Pere Apòstol és la seu de la diòcesi de Vic. Presenta una mescla d'estils que van des del romànic fins al neoclàssic. El campanar és romànic, el claustre i el retaule major són d'estil gòtic i la capella de Sant Bernat és barroca. De 1781 a 1803 la catedral va ser transformada i ampliada seguint l'estil neoclàssic. Les pintures murals de l'interior, de Josep Maria Sert, són del segle XX.


La catedral va ser declarada Monument Històric Artístic el 1931, però va patir, poc després, durant els primers anys de la Guerra civil espanyola, un incendi que va provocar l'ensorrament de part de l'edifici.

L’actuació a Vic s’emmarca dins d'un Pla Director per a la rehabilitació i restauració d'aquest monument que va contemplar 23 actuacions, algunes de les quals han estat ja executades per part de diferents administracions.

En el cas de la intervenció que hi durà a terme el Ministeri de Foment, els fons provenen del Programa de Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic. Durant l'exercici 2018 es van destinar més de 21 milions d'euros a aquest programa.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació