Consternació a Taradell per la mort del nen de dos anys

L'alcalde Lluís Verdaguer remarca que ha estat un "accident puntual i molt desgraciat"

El pas de vianants on va tenir lloc l'accident.
El pas de vianants on va tenir lloc l'accident. | Osona.com
27 de març del 2019
Actualitzat a les 10:56h
El poble de Taradell està consternat per la mort del nen de dos anys atropellat per un conductor de Protecció Civil aquest dilluns a la tarda en un pas de vianants. L'infant anava amb la seva mare i la seva germana més gran. Precisament, tornaven de recollir la nena de l'escola i estaven de camí de retorn a casa. Els fets van tenir lloc poc després de dos quarts de 5 a l'únic pas de vianants de la carretera de Balenyà (BV-5305).

En declaracions a Osona.com, l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, remarca que "ha estat un accident puntual i molt desgraciat". En aquest sentit, creu que no hi ha hagut excessos de velocitat "ni semàfors en vermell". Tot i això, Verdaguer és prudent i afegeix que la investigació esclarirà els fets del "tràgic accident". El procés està obert i determinarà si el semàfor estava en vermell i com i amb qui va creuar l'infant. Tot apunta que el conductor no el va veure i el va atropellar mortalment.

L'alcalde explica que la família és d'origen estranger i que l'enterrament no es farà el poble. Per això, remarca que des de l'Ajuntament han d'estar "al costat de la família" que "està en estat de xoc" i "concretar amb què els podem ajudar" davant d'"un cop molt dur". L'Ajuntament de Taradell va decretar dia de dol el passat dimarts davant dels "tristos esdeveniments" i va suspendre totes les activitats previstes.

Després de l'accident, el SEM va traslladar el nen a l'Hospital de Vic en estat crític, on va morir hores després. Arran de la incidència, es van activar set patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies i l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

No és un punt negre

Aquest és l'únic pas zebra que té semàfor. Precisament, tal com explica Verdaguer, es va posar l'aparell fa més d'una trentena d'anys perquè hi havia hagut un atropellament mortal d'una dona gran en aquest punt. Tot i això, llavors aquesta era la carretera principal de Taradell i no existien les rondes que actualment reparteixen el trànsit per fora del municipi. En aquest sentit, l'alcalde remarca que no és un punt negre.

Els fets, a més, van coincidir amb la Volta Catalunya de ciclisme. Precisament el conductor de Protecció Civil tornava de controlar el trànsit de Taradell pel pas de l'esdeveniment. De fet, durant la Volta, per la carretera de Balenyà només hi podien accedir els vehicles que transitaven pel mig del poble i no era accessible pels que venien de fora.

El conductor, en llibertat provisional

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 1 de Vic va acordar aquest dimarts la llibertat provisional per a l'autor de l'atropellament. La magistrada va imposar mesures cautelars i l'home ha de comparèixer setmanalment al jutjat. També se li va retirar el passaport, se li va prohibir la sortida del país i també se li va retirar el permís de conduir.

Inicialment el conductor va donar positiu en cànnabis. Cal destacar que el consum de cànnabis es detecta en sang durant tres dies, és a dir, que el conductor podria haver fumat feia dies i es va detectar el dilluns. Tot i això, la fase d'investigació dels Mossos no està finalitzada i s'està investigant l'home per un suposat delicte d'homicidi imprudent. La indagació ha d'acabar de concretar tots aquests fets.
 

Dotacions dels Mossos d'Esquadra amb el cotxe de Protecció Civil. Foto: Osona.com

Arxivat a