Endesa substitueix la xarxa elèctrica de baixa tensió de cinc municipis d'Osona

L'actuació de 110.000 euros, que també comprèn municipis del Ripollès, ha consistit a substituir 12.100 metres de cablejat per millorar en seguretat i impacte visual en zones boscoses

Redacció
25 de març del 2019
La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat els treballs de millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió de cinc municipis d’Osona. Es tracta de Perafita, Sant Boi de Lluçanès, les Masies de Voltregà, Orís i Sobremunt. Tal com informa l'empresa, l'objectiu de l'actuació és incrementar la seguretat de les infraestructures, minimitzar el seu impacte visual i millorar la qualitat i la continuïtat del servei als veïns. La millora també ha afectat tres pobles del Ripollès, com són Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Toses. 

L’actuació, que costat més de 110.000 euros, ha consistit en la substitució de 12.100 metres de xarxa aèria convencional de baixa tensió per un nou tram de cable trenat a la zona boscosa dels municipis. Aquesta xarxa representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades. Així s'evita que no entrin en contacte amb el vent o altres elements externs. A més, aquest disseny, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos. En definitiva, es guanya en seguretat i queda molt més camuflat en l’entorn natural.
 
Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a les comarques d’Osona i Ripollès i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques.
 

Durant l'actuació als boscos d'Osona i el Ripollès. Foto: Endesa

Arxivat a