Sant Julià de Vilatorta recorda Santi Riera amb un concert pedagògic

L'Aula de Música municipal portarà el nom del músic i pedagog vinculat a les Caramelles del Roser

Durant el concert pedagògic al Saló Catalunya.
Durant el concert pedagògic al Saló Catalunya. | Carles Fiter
25 de març del 2019
Actualitzat el 26 de març a les 8:13h
L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha homenatjat aquest diumenge el músic i pedagog Sant Riera amb un concert pedagògic. Riera va morir el passat 11 de març de 2018, als 82. El veí de Sant Julià va ser durant 10 anys president de les Caramelles del Roser, a més de ser professor de llenguatge musical o de pedagogia musical.

El Saló Catalunya va acollir el concert-homenatge d'En Pere i el Llop a càrrec de l'Orquestra de Cambra de Vic i la narradora Anna Casadevall. Es va escollir l'obra de Sergei Prokofiev perquè enxaixa amb "el vessant didàctic i musical". Així ho explicava l'alcalde Joan Carles Rodríguez abans de l'inici del concert. Per tant, mentre es podia escoltar el concert i la narració, es podien veure dibuixos del conte fets per la Farinera.

El seu nom a l'Aula de Música

Quan es va acabar l'espectacle, Rodríguez va anunciar que per un acord del ple municipal es canviaria el nom de l'Aula municipal de Música -associada a EMVIC-, per Aula de Música Santi Riera. Per tant, a partir del curs 2019-2020, l'aula ja portarà el nom del músic de Sant Julià de Vilatorta.

Riera va ser professor de llenguatge musical a l'Escola Municipal de Vic i al Conservatori Municipal de Música de Manresa. També va ser director pedagògic (1992-2002) a l'Escola de Pedagogia Musical, encapçalada pel director de l'Escolania de Montserrat, el pare Irineu Segarra. A més, va ser autor de més de 15 volums de llibres sobre pedagogia musical, tant en teoria i investigació com en materials pràctics per utilitzar a les escoles i conservatoris.
 

Santi Riera dirigint els caramellaires del Roser. Foto: Adrià Costa