Clàudia Galicia torna a liderar la copa del món d'esquí de muntanya

La catalana és la favorita per guanyar la general del circuit mundial

Clàudia Galicia a la copa del món de Disentis
Clàudia Galicia a la copa del món de Disentis | Maurizio Torri
Redacció
25 de març del 2019
Aquest cap de setmana s'ha disputat a Disentis, a Suïssa, la cinquena i penúltima prova de la copa del món d'esquí de muntanya. Malgrat que cap esquiador català ha aconseguit pujar al podi de les dues curses disputades, Clàudia Galicia ha recuperat el lideratge del circuit mundial quan només falta la darrera prova a Madonna di Campiglio per definir les posicions finals de la temporada.

Ja recuperada de l'ensurt viscut durant el campionat del món, Galicia ha lluitat pel podi a la cursa individual encara que finalment s'ha hagut de conformar amb la quarta posició per darrere d'Axelle Mollaret, Lorna Bonnel i Alba de Silvestro. En l'altra cita del cap de setmana, la cursa vertical, la torellonenca s'ha hagut de conformar amb la novena posició en una cursa exigent on no ha tingut opcions de medalla en cap moment. Els resultats del cap de setmana, el primer del curs en què no aconsegueix pujar al podi competint a la copa del món, permeten a la catalana ascendir al primer lloc de la classificació general ja que la basca Nahia Quincoces ha ofert un paper més discret a Suïssa.

Quan falta la darrera prova del circuit en cada modalitat (esprint, individual, vertical), Galicia és líder de la general de la copa del món amb 559 punts. En té 25 d'avantatge sobre Quincoces i més de 100 sobre la resta de rivals. Més enllà de lluitar per la victòria a la general, Galicia tindrà l'oportunitat a Itàlia de competir pel títol de la modalitat d'individual (cedeix 10 punts davant Mollaret) i d'esprint (a 40 punts de Fatton), així com de pujar al podi final de la vertical.

Entre la resta de resultats dels esportistes catalans aquest cap de setmana a Disentis cal destacar el novè lloc d'Oriol Cardona a la cursa vertical. A la general masculina de la copa del món Marc Pinsach és el més ben classificat, també en la novena posició, després d'aprofitar amb èxit la seva participació a la copa del món de la Xina.

La darrera cita de la temporada de la copa del món d'esquí de muntanya, que promet ser decisiva, es disputarà a Madonna di Campiglio del 3 al 6 d'abril.