​Un cicle de conferències posarà el focus en autors poc coneguts als actes de Sant Jordi de la Catalunya Central

La xerrada a Osona tindrà lloc a Manlleu amb la poetessa Raquel Santanera

Presentació del cicle de xerrades que impulsa els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central
Presentació del cicle de xerrades que impulsa els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central | ACN
Redacció
22 de març del 2019
Els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central impulsen un cicle de conferències de cara a Sant Jordi que buscar posar l’accent en autors poc coneguts del territori. Sota el títol "Plomes que ens han precedit", el director de Cultura al territori, Lluís Cerarols, ha explicat que s’ha programat una sèrie de xerrades de sis autors reconeguts de la literatura catalana que “descobriran” l’obra d’escriptors de les comarques centrals “que per alguna raó o altra han quedat en l’oblit”. Cada conferència es farà en una de les sis capitals de la Catalunya Central. La primera serà aquest divendres a Berga. L’editor i escriptor Jaume Huch glossarà el poeta berguedà Josep Fornell.

“Hem intentat rescatar autors importants que no tenen el pes que haurien de tenir”, ha explicat aquest dijous Lluís Cerarols en la presentació dels actes que es realitzaran de cara a Sant Jordi a la Catalunya Central. El cicle de conferències per intentar posar fi a aquest greuge s’inicia aquest divendres i s’allargarà fins dijous 11 d’abril. 

Els actes comencen aquest divendres a Berga, passen per Manresa, Moià, Igualada i Solsona. A Osona, la conferència arriba el proper 8 d'abril  a la Biblioteca Manlleu BBVA, amb la poetessa Raquel Santanera, que parlarà del poeta Josep Grau i Jofre.

A banda, Cerarols també ha explicat que s’ha editat un pòster amb el títol "Plomes que ens han precedit. Cicle de conferències d’escriptors de la Catalunya Central que cal conèixer”. En aquesta làmina, que es distribuirà per totes les biblioteques de les comarques centrals, s’hi podrà trobar una llarga col·lecció d’autors acompanyats de la referència d’algunes de les obres més importants amb l’objectiu de donar-los visibilitat. Cerarols ha explicat que aquest llistat situat a les biblioteques pot servir per “picar la curiositat” d’aquells lectors que busquen nous horitzons. “Ni nosaltres mateixos coneixem tot allò que tenim més a la vora”, ha lamentat. 
Arxivat a