​Empresaris d'Osona: Alacer Mas

Ramon Mas: «El repte més important d'Alacer Mas és professionalitzar-se»

El gerent de l'empresa considera que estan ben connectats pel que fa a les infraestructures per carretera

Ramon Mas d'Alacer Mas | Josep M. Montaner
per Carles Fiter, 20 de març de 2019 a les 10:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista Ramon Mas, gerent de Alacer Mas a la secció "Empresaris d'Osona". En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI ALACER MAS
Respon Ramon Mas


- Breu història de l'empresa.

L'1 de gener de 1978 va néixer Alacer Osona S.A., amb un altre soci al 50%. Anys després, el 1982, vam decidir continuar cadascú pel seu costat i va ser llavors quan va començar Alacer Mas, primer com a societat unipersonal i el 1987 com a S.A. El 2004 vam comprar la primera màquina per aplanar producte tant d'inoxidable com alumini. El 2013 vam obrir el nostre centre de Gurb, on hi ha la seu social incorporant noves màquines per tallar fleixos d'inox i alumini, a més de 5 màquines per polir producte llarg. Tres anys després, el 2016, vam inaugurar el centre logístic de 17.000 m2 a Parets del Vallès.


- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- La seu la tenim ubicada al polígon industrial ronda de Gurb. Actualment disposem de 9 edificis industrials d'aproximadament 42.000 m2 a la geografia espanyola, 7 centres de venda i distribució, 1 centre logístic i 1 centre de serveis i tall. Sis d'aquests centres estan ubicats a Catalunya, un a Bilbao, un altre a Madrid i l'últim a Saragossa.

- Quina activitat desenvolupa Alacer Mas?

- La nostra activitat és comprar i semielaborar i vendre productes primaris d'inoxidable i alumini tant en pla com llarg a més d'accessoris. Treballem un 75% en inoxidable i un 15% alumini.

- Quines peces produeixen?

- Disposem d'una màquina per fer fleixos; 3 màquines per fer xapes de 0,5 de gruix fins a 10 mm i de 1.000 d'ampla fins a 2 metres; 6 màquines per polir, setinar i esmerilar, productes llargs.

- Quant ha facturat aquest 2018 i quant preveu facturar el 2019?

- Venem aproximadament 35.000 tunelades, i actualment podríem arribar a la venda de més de 70.000 tones. El 2018 vam facturar uns 93 milions i esperem arribar a uns 102 milions el 2019. Tenim el 50% de participació en una empresa de Saragossa "M.T.I." que factura aproximadament uns 13 milions d'euros l'any.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- Tenim una plantilla de 130 persones.

- Quin mercat té?

- Els nostres clients són des de serrallers, fabricants de maquinària per a la indústria alimentària, química, farmacèutica, petroquímica així com manteniments d'aquesta indústria, i una mica de decoració. El nostre mercat és la península Ibèrica i França.

- Quines necessitats té l'empresa?

- No tenim unes necessitats tècniques i tecnològiques molt importants. Necessitem peons, administratius, comercials... hi ha un ... Hi ha molta gent que ha treballat aquí des de . Hem pogut recórrer a la gent de la comarca. Hem intentat pujar i formar la gent.

- Què demaneu a la comarca?

- Crec que tenim unes bones infraestructures per carretera. Estem al costat de la C-17 i la C-25 i des de Vic podem vendre a qualsevol lloc com Olot en 25 minuts. Està tot perfecte per comunicar-se amb les altres delegacions: Girona, Vic, Manresa i Lleida.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- El repte més important que té ara mateix l'empresa és professionalitzar-se, crec que estem en el bon camí.

 

Participació