Medi ambient

El moviment «Fridays for future» arriba a Osona

El moviment ha mobilitzat milers de persones d'arreu per protestar contra el canvi climàtic

per Redacció , 15 de març de 2019 a les 15:21 |
Aquest divendres milers de persones d'arreu del món estan sortint al carrer per protestar contra el canvi climàtic. I és que aquest divendres hi ha convocada una gran vaga d'estudiants a nivell internacional promoguda per la iniciativa #Fridaysforfuture.

Aquest moviment va començar l'agost del 2018, quan la jove Greta Thunberg va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec fins a les eleccions del 2018, que van tenir lloc el 9 de setembre. Tot i això, va decidir seguir les protestes i continuar demanant a les autoritats que apliquessin mesures contra l'escalfament global. 

A partir d'aquí s'han anat fent reiterades manifestacions cada divendres, a les quals cada cop s'han sumat més ciutats, entre elles algunes de catalanes. Aquest divendres, per exemple, hi ha convocades concentracions a Barcelona, Tarragona i Girona, entre altres municipis. També s'havia de fer una manifestació a Vic, però ha estat denegada per qüestions burocràtiques. Els seus organitzadors, però, no s'han quedat de braços plegats i han decidit organitzar una trobada informativa a la facultat de ciències i tecnologia de la UVic. Hem parlat amb ells perquè ens expliquin més sobre aquest moviment.

 


Si no pots veure el playbuzz, espera una segons o torna a carregar la pàgina. 

 

Participació