​Una vintena d'autobusos sortiran d'Osona per anar a la manifestació de Madrid

La concentració amb el lema "La autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir" espera reunir milers de persones

Manifestació contra la repressió a Barcelona.
Manifestació contra la repressió a Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
15 de març del 2019
Un total de 19 autocars sortiran des d’Osona per anar a la manifestació de Madrid d’aquest dissabte, 16 de març. La marxa se celebra en ple judici de l'1-O i per replicar a la capital de l'Estat les grans mobilitzacions dels últims anys a Catalunya.

Fins al moment hi ha un total de 19 autocars que sortiran des de Vic (9), Manlleu (2), Torelló (2), Tona (2), Sant Hipòlit de Voltregà (1), Sant Julià de Vilatorta (1) i Roda de Ter (2). En la majoria dels casos se sortirà el dissabte al voltant de les 7 del matí i la tornada serà la matinada del diumenge. Actualment hi ha comptabilitzats uns 400 autocars en total, a més d'AVE o cotxes particulars.

La capçalera de la manifestació sortirà a les 6 de la tarda amb el lema "La autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir". Un missatge en castellà i català que es refereix al procés obert al Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes que van impulsar el referèndum des de les institucions. La primera part del lema ja es va fer servir a Barcelona el 16 de febrer en una manifestació que va congregar 200.000 persones a la Gran Via de la capital catalana.

El punt de trobada per a tots els manifestants serà el paseo del Prado, l’espai entre la rotonda Emperador Carlos V i la plaça Neptuno. L'acte final, des d'on es faran els parlaments, està situat a Cibeles.

Una manifestació transversal

Els convocants són l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Junts per Catalunya (JxCat), ERC i la CUP. Des del País Basc s'hi sumen Gure Esku Dago, Altsasu Gurasoak i EH Bildu. De Galícia hi haurà membres del BNG, de la Confederació Intersindical Gallega, de Via Gallega i de la Plataforma Galícia amb Catalunya. D'Andalusia s'hi sumarà el Sindicat Andalús de Treballadors. La Intersindical-CSC i altres sindicats de l'Estat formaran part de la marxa.