​La CUP de Manlleu denuncia irregularitats en la contractació a l'Ajuntament

La formació també apunta que l'alcalde ha retirat multes però que no se situen a la mateixa gravetat que a les de la regidora Trillas

Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a les 15:11h
Nova informació sobre les presumptes irregularitats en l'anul·lació de multes a Manlleu. La CUP de Manlleu, a través d'un comunicat, també acusa l'alcalde, Àlex Garrido, de no complir la la normativa i el procediment establert pel que fa a a la contractació de personal.

També l'acusa de retirar multes "amb diferents graus de justificació i d'arguments discrecionals". A més de les 30 multes de la regidora Carme Trillas (per valor de més de 5.500 euros), la formació xifra un total de 21 multes retirades per part de Garrido. Tot i això, no situa en la mateixa gravetat les multes retirades per part de l'alcalde amb les de la regidora.

La CUP remarca que les irregularitats han estat fetes públiques gràcies a un informe de l'interventor de l'Ajuntament de Manlleu que "van molt més enllà de la retirada de multes i afecten tot el govern municipal". "Davant d'això estudiarem les possibilitats per portar a fiscalia aquests presumptes fets delictius [contractació i retirada de multes de la regidora]", afegeixen. Els fets es van destapar durant una comissió informativa de Gestió administrativa i serveis personals.

Des de la CUP destaquen "la gravetat dels fets, tant de les irregularitats en la contractació de personal com de la retirada de les multes", que poden ser considerats "actes delictius". Per tant estudien, fer arribar a la fiscalia els presumptes fets delictius.

Una petició d'informes amb el PDECat i ICV

"Juntament amb els partits que no han tingut responsabilitats de govern durant aquest darrer mandat (PDECat i ICV) presentarem aquesta mateixa setmana una sol·licitud per rebre tota la informació respecte a les possibles irregularitats dels darrers anys", diuen en la nota.

En aquest sentit, volen aclarir les possibles irregularitats dels últims 4 anys i l'anterior mandat del 2011 al 2015. Ho faran amb aquests dos partits, ja que "ni ERC, ni MES, ni el PSC poden ser alhora investigats i investigadors", conclouen.

Arxivat a