Només 180 joves van tornar amb autobús pel Carnaval de Torelló

L'any passat van utilitzar el servei 300 persones

Rua del Carnaval de Terra Endins, d'aquest 2019.
Rua del Carnaval de Terra Endins, d'aquest 2019. | Adrià Costa
Redacció
13 de març del 2019
La matinada del Carnaval de Torelló, el BusNiT del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló van tornar a prestar el servei de transport nocturn a la població jove de la comarca. En nombres absoluts, aquest any s’han desplaçat un total de 180 joves (50% noies i 50% nois). Això suposa un descens important, tenint en compte que l'any passat van utilitzar el servei més de 300 persones, i en fa dos -el 2016- gairebé mig miler.

Els autobusos van arribar a  30 municipis: Alpens, Balenyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Lluçà, Montesquiu, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter,  Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga, l’Esquirol, Les Masies de Voltregà, Lluçà, Sora, Seva, Taradell, Tona, Vic, Vidrà i Viladrau.

L’edat d’utilització del BusNit se situa entre els 18 i els 30 anys en un 52,70%. Població major d’edat que, en la seva majoria poden comptar amb vehicle propi per desplaçar-se però opten per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur. Un altre 40,7% són joves menors d’edat, de 16 i 17 anys de manera que es lliura les famílies d’anar-los a recollir a Torelló un cop acabada la festa. El 6,6% restant són usuaris de més de 31 anys.
Arxivat a