Política

Una empresa de Vic passa pel judici del Suprem

La responsable de Recursos Humans i el comercial de la impremta Artyplan, com a testimonis del procés judicial

per Redacció, 13 de març de 2019 a les 10:34 |
Enric Marí, al judici de l'1-O
Treballadors de la impremta vigatana Artyplan van passar aquest dimarts pel judici de l'1-O al Suprem. La responsable de Recursos Humans, Rosa Maria Sans, i el comercial de la impremta, Enric Marí, estaven citats a declarar per la impressió de cartells i material gràfic per a l'1-O. Un material que, segons els testimonis, no es va arribar a cobrar mai.

D'una banda, el comercial va vincular Òmnium i el Govern per la cartelleria de l'1-O. Va explicar que va rebre una trucada d'un responsable d'Òmnium que el va preavisar que un dissenyador gràfic, Enric Vidal, li faria un encàrrec per imprimir uns cartells. Marí va apuntar que Vidal li va comunicar que ho pagaria la Generalitat. En canvi, Vidal prèviament va declarar en sentit contrari: No va dir a Marí que ho faria la Generalitat i va negar que la petició vingués d'Òmnium, sinó d'un "tal Toni" que "sospita" que és l'exsecretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons.


El dissenyador hauria fet de mediador entre la Generalitat i diverses impremtes per tal d'imprimir propaganda del referèndum. A més, d'Artyplan, hi ha Global Solution i Marc Martí. "Vaig dir a les empreses que havien d'imprimir aquell cartell, que m'ho havia demanat un tal Toni", va explicar a la Fiscalia. Va relatar també una reunió amb "el Toni" a l'hotel Colón. Li va donar un USB i, quan el va obrir, es va adonar que era una campanya del referèndum.

No es va cobrar ni facturar

El comercial Marí va precisar que no es va arribar a facturar la impressió perquè Enric Vidal va tenir dubtes d'on havia d'enviar el material. Així ho confirmava la responsable de Recursos Humans, remarcant que no es va emetre cap albarà ni factura dels 17.250 euros. Segons Fiscalia, Artyplan va elaborar 400.000 díptics, 26.000 fullets i 30.000 cartells.

Sans també va explicar que l'empresa va rebre l'encàrrec de material per a l'1-O, però que no sabia d'on va venir. "Òmnium figurava a la fitxa de contacte del material comissat. Són clients d'Artyplan de fa temps", afirmava. La responsable d'Artyplan va afegir que després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil, l'empresa va frenar la impressió dels treballs.

 

 

Participació