Marta Moreta: «L'alcalde de Manlleu coneixia des del desembre la retirada de multes de la regidora»

El PSC xifra en més de 5.500 euros de retirada de multes

12 de març del 2019
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:31h
La regidora del PSC de Manlleu Marta Moreta apunta que l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la regidora d'Hisenda, Marta Alsina estaven al corrent de les presumptes irregularitats en l'anul·lació de multes de la regidora Carme Trillas des del passat desembre. En declaracions a Osona.com, la regidora ha explicat que és un fet "molt greu" i demanen responsabilitats polítiques a l'equip de govern.

Moreta remarca que es tracta d'un cas de "presumpte tràfic d'influències", que podria anar més enllà del 2018. En aquest sentit, es pregunta què hagués passat si el PSC no ho hagués destapat ara: "Ho haguessin amagat fins després de les eleccions?".

Més de 5.500 euros i una trentena de multes

"La regidora ha retirat 30 multes a dit durant el 2018", remarca Moreta. A més, especifica que "hi ha tres multes de 1.000 euros que són d'infraccions greus de conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues. "Això és un tema penal i els denunciats se n'han anat de rosetes", critica. La polèmica informació la va detectar el regidor socialista Antoni Poyato aquest dilluns en el transcurs d'una comissió informativa ordinària.

Demanda de l'Informe de Fiscalització

Moreta explica que "volem les dades de tot el mandat, del 2015 al 2019". Per demanar-les és necessari que ho faci un terç dels regidors (7 com a mínim), que han de fer la demanda de l'Informe de Fiscalització. Aquest informe desgrana la informació d'aquest 2018 i de tot el mandat. La xifra total, segons la socialista, podria enfilar-se a uns 30.000 euros. "Tenim la intenció d'anar fins al final", afegeix, mentre remarca que hi ha la possibilitat de presentar el cas a l'Oficina Antifrau pel presumpte tràfic d'influències.

Tot i que el PSC ha destapat la informació ara, Moreta assegura que es podrien haver donat casos semblants en els anteriors anys. En aquest sentit la socialista ha reconegut que és un annex que no es vota i els ha passat per alt a tots els regidors, fins ara.