ERC de Manlleu fa plegar Carme Trillas per irregularitats a la Policia Local

El PSC xifra en més de 5.000 euros de retirada de multes

El cap de la policia local Jesús Calvo, l'alcalde Àlex Garrido i Carme Trillas, en una imatge d'arxiu.
El cap de la policia local Jesús Calvo, l'alcalde Àlex Garrido i Carme Trillas, en una imatge d'arxiu. | Carles Fiter
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 16:18h
Carme Trillas ha presentat aquest dimarts la renúncia al càrrec de regidora. Tal com explica ERC Manlleu en un comunicat, l'alcalde Àlex Garrido ha exigit la renúncia immediata de Trillas per "actuacions presumptament irregulars en el procediment d'anul·lació d'algunes sancions".

"La renúncia té caràcter immediat i desvincula a la resta de l'equip de govern d'aquestes circumstàncies", apunten en la nota, remarcant que "tant el conjunt de la corporació com el cos de la Polica Local han estat aliens en tot moment". "ERC Manlleu es posa a disposició de la justícia per tal d'esclarir els fets de manera immediata i inequívoca". Osona.com ha intentat posar-se en contacte amb Carme Trillas sense èxit.

El PSC xifra les actuacions en més de 5.000 euros

Segons el PSC, aquestes actuacions s'enfilen a 5.565,73 euros i "n'hi ha d'aparcament, d'excés de velocitat i diverses de 1.000 euros per alcoholosme i/o substàncies estupefaents", expliquen en un comunicat. Tal com expliquen, la informació la va detectar un representant del PSC aquest dilluns en el marc d'una comissió informativa ordinària en un dels punts.

Els socialistes apunten que les multes havien estat anul·lades per la regidora, "una irregularitat podria haver perllongat durant tot el mandat municipal", és a dir, des del 2015.

Per tot això, demanen tota la informació a l'Ajuntament "fins arribar al final de tot aquest desafortunat". En aquest sentit, apunten que hi ha la possibilitat de presentar el cas a l'Oficina Antifrau pel presumpte tràfic d'influències. També demanen responsabilitat a l'alcalde per no haver sabut aturar "aquestes greus irregularitats". "Tenim constància que, com a mínim, ho sabia des del desembre passat", conclouen.

Regidora des del 2011

Trillas era fins ara quarta tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Salut Pública, Consum i Gent Gran. L'Ajuntament ha explicat en una nota que era "per motius personals". Va entrar el 2011 per ERC. Feia 20 anys que treballava al mateix ajuntament com a cap d'unitat de suport al comandament de la Policia Local de Manlleu.

La notícia arriba a pocs mesos de les eleccions municipals de maig. Àlex Garrido encapçalarà la llista per ERC a les properes municipals a Manlleu. Als comicis de 2015, Trillas anava de número 3 a la llista.
 

Carme Trillas, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a