Manlleu

La passera de Manlleu comença a agafar forma

Es comencen a construir els peus de formigó armat que han de sostenir la infraestructura metàl·lica

per Carles Fiter, 15 de març de 2019 a les 15:35 |
Treballs de construcció de la passera de la Devesa, a Manlleu, aquest dilluns. | Adrià Costa
La passera de Manlleu comença a agafar forma. A finals de gener, es van reprendre les obres de la infraestructura que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa. Està previst que els treballs, que tenen un cost d'uns 180.000 euros, estiguin acabats en dos mesos si no ho impedeixen les condicions meteorològiques.

Tal com es pot veure en les imatges, per fer l'obra és necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que s'hi ha de posar el formigó armat que aguanti la infraestructura. La passera serà inundable i tindrà una llargada d'uns 70 metres i una amplada d'uns 3,5, serà reixada i metàl·lica, i la base és de peus de formigó. Està pensada per vianants i bicicletes, però excepcionalment permetrà el pas de vehicles d'emergència.


El passat agost es van començar els treballs a les lleres del riu per construir-la, però els aiguats de les restes de l'huracà Lesli van provocar inundacions i van emportar-se el pas per les màquines creat per construir la infraestructura. La iniciativa sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter.

En un primer moment, l'obra havia d'estar a punt abans que el pont de Can Molas, ja que havia de ser també una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont. Finalment, s'ha estrenat abans el pont que la passera
 

Treballs de construcció de la passera de la Devesa, a Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

Participació