Joan Coma i Sara Blázquez repeteixen al capdavant de Capgirem Vic per les municipals

L'assemblea de la formació aprova una llista renovada en què hi ha com a número tres Carla Dinarès i no repetiran ni Marc Barnolas ni Katia Juncks

La llista de Capgirem Vic gairebé al complet
La llista de Capgirem Vic gairebé al complet | Carles Fiter
09 de març del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 10:51h
Joan Coma i Sara Blázquez repetiran al capdavant de Capgirem Vic per les eleccions municipals del proper maig. Aquest dissabte, 10 de març, l'assemblea ha ratificat els 10 primers llocs de la llista. Més enllà del tàndem Coma-Blázquez, que actualment són regidors a l'Ajuntament de Vic, hi ha set persones que no eren entre la llista dels comicis de 2015 i només una, però que estava en la posició número 10. Es tracta d'una llista renovada amb una gran varietat de perfils acadèmics i professionals.

En declaracions a Osona.com, Coma ha explicat que "la decisió de l'assemblea és que hi ha d'haver certa continuïtat i una important renovació". "Entenem que tothom ha de passar per la institució per conèixer el seu funcionament i dificultats", ha afegit el regidor, destacant que "és imprescindible treballar relleus".
 

Sara Blázquez, Joan Coma i Carla Dinarès. Foto: Carles Fiter


El regidor de Capgirem encara el repte "amb moltes ganes, amb l'experiència dels 4 anys i amb la fortalesa que hem sabut construir amb un col·lectiu plural, cohesionat i actiu al llarg d'aquest temps". En aquest sentit, Coma ha remarcat que han estat treballant "molt" perquè es generin "les condicions necessàries per a un canvi real a Vic". "No parlem només governant, sinó d'una manera radicalment diferent amb limitacions de mandat, de sous i, sobretot de trencar aquesta xarxa de clientelisme que es dona a la ciutat", ha apuntat.

"Després de 40 anys d'un mateix govern, hi ha una estructura que discrimina negativament la majoria de la població i un dels principals objectius és fer net amb això: obrir calaixos i armaris, i posar sobre la taula el que s'ha fet durant 40 anys i no s'ha explicat a la ciutat", ha conclòs.
 

Isabel Llanas, Susanna Vives i Marc Barnolas, de Capgirem Vic Foto: Carles Fiter


Un llista de dones, on no repeteixen Barnolas ni Juncks

La confecció de la llista s'ha fet seguint un mecanisme on tota l'assemblea podia ser votada, sense que ningú es pogués postular prèviament i tenint en compte el codi ètic de Capgirem Vic. Aquest codi també contempla que la meitat dels regidors no poden repetir en la següent legislatura, o que cap d'ells pugui repetir més de dos mandats. D'aquesta manera, Marc Barnolas ja no podia repetir perquè portava gairebé dos mandats com a regidor. Katia Juncks, tot i quedar en les primeres posicions, l'assemblea ha considerat el codi ètic, que hi havia d'haver un relleu i la mateixa regidora ha exposat raons personals.

També s'ha tingut en compte la presència femenina. Tot i que Joan Coma és el primer, el codi ètic de Capgirem fixava que entre els cinc primers llocs només hi podia haver com a màxim dos homes. El resultat d'aquest dissabte és la primera fase del mecanisme de confecció de la llista, en la qual hi ha hagut una participació del 60% del cens. En les properes setmanes, quan acabi la segona fase, es donaran a conèixer la resta de posicions de la llista.

Els 10 primers de Capgirem Vic
Joan Coma i Roura
Sara Blázquez i Castells
Carla Dinarès i Ayats
Pere Freixa i Oliveras
Asun Martínez Artero
Roger Cumeras Viladecans
Carme Quintero Torres
Eudald Martínez i Solà
Susanna Vives i Reverter
Isabel Llanas i Cuenca

 

L'assemblea ha tingut lloc a Can Pau Raba. Foto: Carles Fiter

Arxivat a