Així sona l'himne feminista amb veus d'Osona i el Moianès

"No tenim por" ha estat creada per Mambes amb frases recopilades d'Instagram i Facebook

Laura Centellas, durant la gravació de la canço
Laura Centellas, durant la gravació de la canço | YouTube
Laura Centellas
08 de març del 2019
Actualitzat a les 11:50h

Veus d'Osona i el Moianès han cantat l'himne feminista No tenim por. La cançó ha estat creada per les moianeses Mambes amb l'aportació de frases recopilades dels seus seguidors d'Instagram i Facebook. La idea original és del duet Mambes (Jud Joud i Èrika Llopis) i té per objectiu homenatjar les dones aquest 8-M, fer-les visibles i empoderar-les.

Mambes va reunir diferents artistes del Moianès i Osona per enregistrar la peça. Aquestes són Laura i Mònica Guiteras (Las Josephines), Núria Clotet (La rateta ja no escombra l'escaleta), Agnès Prats al violoncel, i l'osonenca Laura Centellas.

Frases sense por d'Instagram i Facebook

Jud Joud i Èrika Llopis van fer una crida a Instagram i a Facebook demanant a les seves seguidores que escrivissin diferents coses a les quals no tenen por. El resultat és aquesta cançó. Al videoclip apareixen moltes dones d'edats i poblacions diferents per visibilitzar que, tot i la diferència, tenen una visió molt semblant. Alhora també s'hi veu una recopilació d'imatges enregistrades per Carla Nebot durant la gravació de la cançó a Ballabús Studio i a l'Erol de la Franquesa de Moià.

El projecte també ha volgut comptar amb la presència activa d'homes "perquè el feminisme parteix que aquesta igualtat l'hem de fer visible", diu Jud Joud. És per això que No tenim por també ha estat possible gràcies a les percussions de Bernat Torras, a la veu narrativa de Xavi Vinuesa, i a Ballabús Studio. "A nosaltres ens agrada rodejar-nos d'homes que creuen que el feminisme real és possible, que podem fer coses junts i que si ens uníssim i parléssim d'igual a igual, la situació que reivindiquem canviaria abans", afegeix la cantant de Mambes.