La COS demana la dimissió d'un membre d'UGT del comitè d'Esfosa

El representat sindical és alhora apoderat de l'empresa de la direcció de l'escorxador

Carles Fiter
07 de març del 2019
Actualitzat a les 17:30h
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) demana la dimissió d'un membre d'UGT del comitè d'empresa d'Esfosa que alhora és apoderat de l'escorxador de Vic. En declaracions a Osona.com, la presidenta del comitè Montse Castañé, de la COS, explica que "les dues coses són incompatibles: o és apoderat o és representant sindical". 

En aquest sentit remarca que pocs dies abans que el nomenessin apoderat va signar quatre acomiadaments. "No té potestat per fer-ho perquè no és el president del comitè", apunta Castañé, remarcant que amb aquesta decisió el comitè d'empresa no té ni veu ni vot.

Actualment la COS té majoria al comitè d'empresa d'Esfosa. En les passades eleccions -octubre de 2018- va obtenir 5 dels nou delegats -n'hi ha 3 d'UGT i 1 de CCOO-. Va repetir victòria després d'irrompre el 2014 amb molta força. Precisament el març del 2016 es va començar una vaga històrica per recuperar els drets laborals a l'empresa, una lluita que s'ha anat estenent arreu dels escorxadors de la comarca, com Le Porc Gourmet.
 
Arxivat a