L'Oficina Jove d'Osona engega un programa d'ocupació

El projecte acompanya els joves en la transició de l’àmbit educatiu al món professional

Redacció
09 de març del 2019
L'Oficina Jove d'Osona ha engegat aquest març el programa Referents d'Ocupació, un projecte que acompanya els joves d’entre 16 i 29 anys en la transició de l’àmbit educatiu al món professional. El servei els ajuda a identificar oportunitats al mercat laboral, possibles ocupacions, anàlisi de competències personals, eines per buscar feina, orientació en itineraris formatius o preparació d’entrevistes de feina i currículums, entre altres.

El servei està pensat per aquells joves que no tenen ganes de continuar cursant ESO o bé que han començat una formació posterior i se senten desmotivats per acabar-la. Aquests es poden adreçar al servei directament o bé es derivaran els professionals als centres educatius.

D'altra banda, pel que fa als joves d’entre 20 i 29 anys, el programa pren sentit en situacions en què els joves han finalitzat l’educació posterior a l’ESO i no tenen clar quin itinerari formatiu seguir, volen incorporar-se al món laboral, o fer un canvi professional.
  
El programa, emmarcat en la Garantia Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, compta amb dos tècnics que donen suport als joves a través del treball en xarxa i transversal amb els diferents agents de la comarca que treballen per aquest col·lectiu.