L'Ajuntament de Vic fa un pas més en el desmantellament de l'antena de Sant Fidel

Comença la retirada del pal on s'havia de traslladar l'estructura

Una grua retirant el pal de Santo Domingo, on s'havia de traslladar l'estructura de l'antena de Sant Fidel.
Una grua retirant el pal de Santo Domingo, on s'havia de traslladar l'estructura de l'antena de Sant Fidel. | Josep M. Montaner
06 de març del 2019
L'Ajuntament de Vic ha fet un pas més en el desmantellament de l'antena del carrer de Sant Fidel. Aquest dimecres ha començat la retirada del pal on s'havia de traslladar l'estructura de l'antena. Així ho va anunciar la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, durant el ple de dilluns.

Inicialment aquest pal de Santo Domingo -que han començat a retirar- havia d'acollir l'estructura de l'antena de Sant Fidel perquè era massa arcaica. Davant l'oposició veïnal es va aturar el trasllat i, a través d'una moció del 2016, el ple de Vic es comprometre a retirar l'antena. Treure aquest pal suposa, doncs, que ja no es podran traslladar ni col·locar nous serveis de companyies telefòniques en aquesta ubicació; i per tant, l'obliglació de desmantellar l'antena definitivament.

L'Ajuntament, compromès a retirar tota l'antena aquest estiu

L'Ajuntament de Vic s'ha compromès a retirar l'antena del carrer de Sant Fidel aquest estiu. En una audiència, l'alcaldessa Anna Erra va apuntar que l'antena "passarà a la història" i es repartirà en tres ubicacions: al carrer Indústria núm. 3 (a l'edifici d'Incasòl), l'església del Carme, i als jutjats de Vic. Aquests nous punts han de garantir la cobertura al centre de la ciutat.

L'antena de Sant Fidel dona cobertura a tot el centre de la ciutat (amb les quatre companyies de Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo), a més, de tenir -fins fa poc, perquè ara ja estan reubicades- les antenes de la xarxa Rescat i Spyca. Aquestes garanteixen la comunicació amb els serveis d'emergència catalans (Mossos, Bombers i Guàrdia Urbana) i espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional). A Vic, actualment hi ha 16 ubicacions d'antena; amb els nous emplaçaments, aquest estiu n'hi haurà 18.
 



 

Una grua retirant el pal de Santo Domingo, on s'havia de traslladar l'estructura de l'antena de Sant Fidel. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a