Les obres del camí entre Centelles i Balenyà començaran aquesta setmana

Els treballs de l'itinerari per a vianants tenen un cost de 810.000 euros i han de durar set mesos

Toni Carrasco
04 de març del 2019
Actualitzat a les 16:22h
L'inici de les obres del camí entre Centelles i Balenyà és imminent. Així ho van anunciar el divendres passat el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, acompanyat de l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, l'alcaldessa de Balenyà, Anna Magem i el regidor d'Obres de Balenyà David Soldevila.

L'itinerari per a vianants que anirà paral·lels a la C-1413 tindran una durada aproximada de set mesos i tindran un cost de 810.000 euros. Tot i que el pressupost inicial era de més d'un milió, finalment s'han adjudicat per 810.000 euros. La Diputació n'assumeix 650.000 i la resta, entre els dos municipis proporcionalment.

Es tracta d'un camí llargament reivindicat per garantir la comunicació a peu i la seguretat dels molts centenars de vianants que hi circulen a peu. Els treballs començaran al carrer Vinaròs de Centelles i es perllongaran fins al pont del riu Congost de Balenyà. La longitud total és de 1.330 m.

Les obres tenen certa complexitat tècnica perquè per una banda s'haurà de desviar una part de la calçada de la C-1413 que va dels Hostalets a Sant Feliu de Codines i per la seva afecció per la proximitat de la línia de tren R-3. S'hi hauran d'instal·lar nous semàfors per a trànsit alternatiu en l'àmbit de pas sota la línia del tren, i una passarel·la de vianants de 20 metres de longitud sobre el riu Congost.

El nou itinerari tindrà una amplada d'1,80 metres, excepte en el pas sota la línia de tren on serà d'1,20 metres, i discorre adossat a la carretera, separat per una barrera de contenció i amb paviments tipus slury i formigó acolorit.