Guia pràctica del Carnaval de Torelló

Consulta el recorregut, l'ordre de les carrosses i el jurat, entre altres qüestions

Carnaval de Terra Endins
Carnaval de Terra Endins | Adrià Costa
Redacció
01 de març del 2019
Torelló celebra aquest dissabte la 41a edició del Carnaval de Terra Endins. La festa més multitudinària i esbojarrada de la comarca ja ha arribat. Us fem cinc cèntims dels aspectes més destacats:

- En quin ordre passaran les carrosses?

En total hi ha 21 carrosses. El jurat encapçala la rua amb el tren i al seu darrere hi ha 7 carrosses de la categoria B i la resta (14) de la categoria A. Aquest és l'ordre:
 
- Quin és el recorregut?

La ruta del Carnaval passa per la plaça de la Sardana, carrer Canigó, avinguda de la Generalitat, carrer del Pont, placeta d'en Pujol, carrer Sant Miquel, carrer Estudis, carrer Anselm Clavé, carrer Diputació, carrer Cònsol i plaça Joanot Martorell.

- Per qui està format el jurat?

El jurat està format pel músic Arnau Tordera; el músic torellonenc Santi Carcasona; Isona Passola, directora de l'Acadèmia del Cinema Català; Rafael Vives de "Ja t'ho faràs" de TV3; Salva González, gerent de la Plataforma Arts de Carrer i la Xarxa de Festival de Música de Catalunya (Xàfec) i coordinador del Mercat de Música Viva de Vic i de l'Espai de Carrer de Viladecans; Núria Castells, escenògrafa que ha treballat en algunes de les millors companyies de teatre; i Lluís Tello, president de la comissió de festes del Barri dels Caputxins.

- Qui tocarà al Festival Terra Endins?

El Terra Endins Festival té tres espais musicals diferenciats. A l'espai del "Pavelló" tocarà la banda de versions Sixtus i, després, PD Ratlles. En aquest espai hi ha l'entrega de premis.

A la "Sala Polivalent" s'hi podrà escoltar la música comercial i tots els hits amb Carles Perez, Andreu Presas i El Gran German del programa "Vaparirtour" de Ràdio FlaixBac. Els acompanyaran MONDJ i Edu Elizondo.

A l'espai exterior en un gran envelat hi ha la "Carpa Electrònica" amb música electrònica de la mà de Guille Placencia, Viviana Casanova, Elio Kenza i RUZES.

- Com tornar?

Si no es té el tiquet per tornar amb el BusNit, hi ha un altre possibilitat: tornar amb tren a primera hora de matí. Surten de Torelló a les 06.27h i 07.00h i arriben a l'Hospitalet de Llobregat a les 08.13h i 08.13h.
Arxivat a