La Diputació invertirà 11,5 milions per convertir una quinzena de camins en carreteres i millorar-ne la seguretat

El camí de Les Farreres de Sant Bartomeu del Grau, el camí de Folgueroles a Tavèrnoles i el camí de Tona a Muntanyola són les principals actuacions previstes

La carretera que uneix Muntanyola i Tona
La carretera que uneix Muntanyola i Tona | ACN
Redacció
02 de març del 2019
La Diputació de Barcelona aprovarà definitivament en els propers mesos el document marc on s’estableix la planificació viària de l’ens supramunicipal. L’anomenat Pla Zonal de la Diputació contempla un seguit d’actuacions que passen per la transformació de 35 camins a carreteres i la millora d’elements de seguretat de la via com el ferm, la senyalització o el drenatge.

En una primera fase, que engloba els propers quatre anys, s’invertiran 25 MEUR, mentre que a un termini a quinze anys vista és previst arribar als 80 milions. El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha justificat la necessitat d’aquests canvis i millores com una contribució al “reequilibri territorial” del país. De la demarcació, les comarques que preveuen un major nombre d’inversions són el Berguedà, Osona i el Baix Llobregat.

Quant a la comarca d’Osona, es preveu transformar en els propers dos anys el camí a carretera el camí de Les Farreres (Sant Bartomeu del Grau), el camí de Folgueroles a Tavèrnoles i millorar la seguretat viària al camí de Tona a Muntanyola. En total, el pla recull que aquest territori rebrà quinze actuacions i una inversió per valor d’11,50 MEUR. 

Segons el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant el 2019 es redactaran i licitaran els projectes i es començarà a actuar entre el 2020 i el 2021. Fàbrega valora positivament el treball previ que s’ha fet amb els alcaldes dels diferents territoris “perquè han entès que calia deixar enrere les guerres de campanar” i apostar per una visió més “estratègica i global” de tot el territori.
Arxivat a