Crida a participar en la vaga general feminista del 8-M

El comitè de vaga d'Osona i el Lluçanès proposa una vaga laboral, de consum, de cures, estudiantil i interseccional de 24 hores

Durant la presentació de la vaga general feminista.
Durant la presentació de la vaga general feminista. | Comitè de Vaga d'Osona i el Lluçanès
Redacció
01 de març del 2019
Actualitzat a les 9:29h
El comitè de vaga d'Osona i el Lluçanès fa una crida a la participació de la vaga general de 24 hores al proper 8 de març. "La vaga pretén ser un altaveu de denúncia i visibilització de la multitud i diversitat de violències que pateixen les dones en aquest sistema heteropatriarcal i capitalista", explica el comitè en una nota.

En aquest sentit, el comitè remarca que la jornada de l'any passat va ser "un punt d'inflexió" i per això fa temps que s'han trobat setmanalment des de finals de gener. En les trobades no-mixtes es prenen les decisions de forma assembleària. El comitè entén que la vaga té "un caràcter excepcional" i que l'opressió que pateixen les dones és present en tots els àmbits de la vida. Per això, es convoca una vaga laboral, de consum, de cures, estudiantil i interseccional de 24 hores. Els altres grans sindicats, CCOO i UGT, proposen una aturada de 2 hores.

Des del comitè s'ha organitzat el programa d'activitats de la jornada de vaga del divendres 8 de març però també altres activitats prèvies. Es pot consultar tota la informació al perfil de Twitter @VagaFem_Osona.

Programa d'activitats del 8M
Trobada al Sucre a les 7:30h per anar als instituts a fer piquets informatius.
Esmorzar a les 8:45 a l'escola la Sínia.
Trobada a les 10h davant l'estació per visibilitzar la vaga al centre de Vic.
Lectura del manifest a les 12h a Plaça Major, per reivindicar la vaga general de 24h enfront de la convocatòria d'aturada de 2 hores dels sindicats majoritaris.
Taller de pancartes a les 13h a la plaça de la Noguera.
A les 14h dinar autogestionat a la plaça de la Noguera.
A les 16h, després de dinar, Glosadores a la mateixa plaça.
Manifestació a les 19h. Punt d'inici a la plaça de l'Estació, per després recórrer carrers cèntrics de Vic fins a la tarima del passeig.

 

Durant la presentació de la vaga general feminista. Foto: Comitè de Vaga d'Osona i el Lluçanès

Arxivat a