Marta Pascal defensa el diàleg al Suprem

L'excoordinadora del PDECat, que va declarar aquest dimecres com a testimoni al judici de l'1-O, va recordar que mai va ser partidària de la via unilateral

L'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal durant la seva declaració al Suprem.
L'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal durant la seva declaració al Suprem.
Aida Morales / Sergi Ambudio
28 de febrer del 2019
L'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal va declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem en el judici de l'1-O. La vigatana, que va acceptar contestar a totes les parts, va destacar els valors del diàleg i la negociació.

Pascal va recordar que ella mai va ser partidària de la via unilateral, tal com ho va fer constar al seu partit polític i al mateix expresident Carles Puigdemont: “Li vaig traslladar a Puigdemont la meva opinió que s’havien de convocar eleccions”. No obstant això, també va voler precisar que la “voluntat absoluta” de Puigdemont era de “parlar, dialogar i acordar”, sempre, un referèndum. “Diàleg, diàleg i diàleg”, va simplificar. 

Aquest dimecres també van declarar alts dirigents espanyols com l'expresident Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría o l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, a més de l'expresident català Artur Mas o l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert. La CUP va irrompre a l'alt tribunal espanyol per tornar a treure la bandera de la desobediència. Antonio Baños i Eulàlia Reguant es van negar a declarar a les preguntes de Vox assumint les conseqüències penals.