Carles Cuyàs: «Fredvic cada any té més projectes en l'àmbit estatal»

El gerent de Fredvic demana que es potenciï la Formació Professional com una sortida de futur

Carles Cuyàs de Fredvic
Carles Cuyàs de Fredvic | Josep M. Montaner
Carles Fiter
27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:27h
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista Carles Cuyàs, gerent de Fredvic a la secció "Empresaris d'Osona". En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI FREDVIC
Respon Carles Cuyàs


-  Breu història de l'empresa

Fredvic és una empresa familiar amb una vida de més de 40 anys. La seva activitat originària és la refrigeració i climatització comercial, tot i que amb els anys s'ha desenvolupat amb més intensitat cap a la branca industrial i la seva tècnica.

- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- La nostra seu inicial era en un local al centre de Vic. Posteriorment, quan va començar la segona generació, vam desplaçar-nos primer a una nau industrial i a les oficines on actualment estem, també ubicades a la mateixa ciutat.

- Quina activitat desenvolupa Fredvic?

- Fredvic desenvolupa dues activitats diferenciades. D'una banda ofereix servei de manteniments correctius -quan s'espatlla una cosa l'arreglem- i manteniments preventius i predictius -fem que s'espatllin el menys possible-. D'altra banda, som empresa instal·ladora i davant de les necessitats del client projectem la millor solució tècnica, l'executem i la posem en marxa.

- Quins projectes acostumen a realitzar més: refrigeració, climatització i ventilació?

- Com a activitat realitzem tant la refrigeració com la climatització, però majoritàriament en l'entorn més industrial. Pel que fa als projectes, ara fa quatre anys vam llençar la marca Fredlab per introduir-nos en el sector de la sala blanca i ambients controlats d'alt valor afegit necessari com són el sector farmacèutic i químic, entre altres.

- Quant ha facturat aquest 2018 i quant preveu facturar el 2019?

- El facturat en el 2018 va ser de 18 milions d'euros i l'objectiu per aquest 2019 és treballar per un creixement amb marge més que en facturació.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- L'equip de Fredvic és de 130 persones fixes. D'aquests trobem titulats, enginyers en la seva majoria, tècnics de Formació Professional, oficials de primera en la majoria de casos o personal d'administració.

- Quin mercat té?

- El nostre mercat principal és el català, tot i que cada any estem tenint més projectes en l'àmbit estatal i en un futur pròxim en l'internacional sota la marca Fredlab.

- Quines necessitats té l'empresa?

- Som una empresa de serveis i, com a tal, el cor de la nostra empresa són les persones. Per tant ens esforcem per tenir un equip humà cohesionat i amb un nivell formatiu molt qualificat tècnicament. Majoritàriament necessitem enginyers i tècnics de refrigeració

- Què demaneu a la comarca?

- Demanem un esforç per potenciar la Formació Professional. L'ofici s'està perdent de forma molt preocupant, mentre hi ha un atur juvenil altíssim. S'ha de fer entendre a les famílies i a les escoles que la FP és una sortida de futur.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- El repte més important és seguir donant valor afegit als nostres clients, i en l'actualitat, on la tecnologia avança d'una forma rapidíssima, passa per seguir ampliant les nostres competències més tècniques i, en tot cas sabent mantenir l'equip que ens defineix com a empresa.
Arxivat a