1 de 10
​Empresaris d'Osona: Fredvic

Carles Cuyàs: «Fredvic cada any té més projectes en l'àmbit estatal»

El gerent de Fredvic demana que es potenciï la Formació Professional com una sortida de futur

Carles Cuyàs de Fredvic | Josep M. Montaner
per Carles Fiter, 27 de febrer de 2019 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista Carles Cuyàs, gerent de Fredvic a la secció "Empresaris d'Osona". En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI FREDVIC
Respon Carles Cuyàs


-  Breu història de l'empresa

Fredvic és una empresa familiar amb una vida de més de 40 anys. La seva activitat originària és la refrigeració i climatització comercial, tot i que amb els anys s'ha desenvolupat amb més intensitat cap a la branca industrial i la seva tècnica.


- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- La nostra seu inicial era en un local al centre de Vic. Posteriorment, quan va començar la segona generació, vam desplaçar-nos primer a una nau industrial i a les oficines on actualment estem, també ubicades a la mateixa ciutat.

- Quina activitat desenvolupa Fredvic?

- Fredvic desenvolupa dues activitats diferenciades. D'una banda ofereix servei de manteniments correctius -quan s'espatlla una cosa l'arreglem- i manteniments preventius i predictius -fem que s'espatllin el menys possible-. D'altra banda, som empresa instal·ladora i davant de les necessitats del client projectem la millor solució tècnica, l'executem i la posem en marxa.

- Quins projectes acostumen a realitzar més: refrigeració, climatització i ventilació?

- Com a activitat realitzem tant la refrigeració com la climatització, però majoritàriament en l'entorn més industrial. Pel que fa als projectes, ara fa quatre anys vam llençar la marca Fredlab per introduir-nos en el sector de la sala blanca i ambients controlats d'alt valor afegit necessari com són el sector farmacèutic i químic, entre altres.

- Quant ha facturat aquest 2018 i quant preveu facturar el 2019?

- El facturat en el 2018 va ser de 18 milions d'euros i l'objectiu per aquest 2019 és treballar per un creixement amb marge més que en facturació.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- L'equip de Fredvic és de 130 persones fixes. D'aquests trobem titulats, enginyers en la seva majoria, tècnics de Formació Professional, oficials de primera en la majoria de casos o personal d'administració.

- Quin mercat té?

- El nostre mercat principal és el català, tot i que cada any estem tenint més projectes en l'àmbit estatal i en un futur pròxim en l'internacional sota la marca Fredlab.

- Quines necessitats té l'empresa?

- Som una empresa de serveis i, com a tal, el cor de la nostra empresa són les persones. Per tant ens esforcem per tenir un equip humà cohesionat i amb un nivell formatiu molt qualificat tècnicament. Majoritàriament necessitem enginyers i tècnics de refrigeració

- Què demaneu a la comarca?

- Demanem un esforç per potenciar la Formació Professional. L'ofici s'està perdent de forma molt preocupant, mentre hi ha un atur juvenil altíssim. S'ha de fer entendre a les famílies i a les escoles que la FP és una sortida de futur.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- El repte més important és seguir donant valor afegit als nostres clients, i en l'actualitat, on la tecnologia avança d'una forma rapidíssima, passa per seguir ampliant les nostres competències més tècniques i, en tot cas sabent mantenir l'equip que ens defineix com a empresa.

 

Participació