Vic posa en marxa un servei de wifi gratuït en diversos espais i equipaments

VicWifi dona accés a internet només durant el dia

Anna Erra i Toni Serrat, durant la presentació.
Anna Erra i Toni Serrat, durant la presentació. | Twitter @AlcaldessaVic
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:59h
L'Ajuntament de Vic posa en marxa aquest dimecres un servei de wifi gratuït en diverses zones i equipaments de la ciutat. VicWifi dona accés a internet a set punts que són la rambla del Passeig, del Carme, Davallades, la plaça Major, la plaça de la Noguera, el pavelló de l'Ausoneta i el del Castell d'en Planas. Així ho han presentat aquest dimarts l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Serveis, Toni Serrat.

Erra ha explicat que "fa temps vam fer el pas amb l'administració electrònica perquè l'Ajuntament fos més proper i funcionés totes les hores de l'any". Ara, amb la posada en marxa del VicWifi, es fa "un pas més" per potenciar Vic turísticament i convertir-se en una smart city, "una ciutat preparada a les noves tecnologies". Alhora, l'alcaldessa ha afegit que suposa una millora en la comunicació, en aspectes com l'accés a la sanitat a través d'internet. "La voluntat és anar creixent en altres espais", ha conclòs.

"El passeig, el mercat de plaça i del Remei són un equipament més de la ciutat i volíem que també estiguessin connectats", ha apuntat el regidor de Serveis, Toni Serrat. En aquest sentit, ha explicat que l'Ajuntament de Vic s'ha acollit a unes subvencions de fons europeus per desenvolupar el projecte. "La subvenció ens ajuda per fer el reforç que es podrà anar millorant i ampliant", ha afegit.

Un wifi de dia

Serrat ha desgranat com funciona el servei. Es tracta d'un "wifi de dia" i, per tant, funciona des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit. Els usuaris s'hi podran connectar dues hores i un cop s'hagi extingit aquest temps, s'hauran d'esperar com a mínim mitja hora per tornar a accedir-hi. "Està pensat per un servei més turístic, no per ser un servei domiciliari", ha afegit.
 

Un mòbil connectat al VicWifi Foto: Carles Fiter


Els espais que disposin de wifi estan senyalitzats amb un cartell i està previst poder-se connectar unes 500 persones de cop. El wifi és obert, no cal registrar-se ni necessita contrasenyes.

Pel que fa als espais esportius -pavelló de l'Ausoneta i del Castell d'en Planas- s'hi pot accedir quatre hores "perquè les activitats esportives poden durar més". En aquestes zones el nom que rep és VicWifiEsports. D'altra banda, també estarà preparat per esdeveniments més grans, com mercats i fires, sota el nom de VicWifiEvents.

El regidor ha remarcat que l'Ajuntament de Vic té més d'una trentena d'equipaments connectats a la ciutat a través de fibra òptica i que molts d'aquests, tot i tenir wifi amb contrasenya, es pot accedir a internet igualment.
 

Anna Erra i Toni Serrat, durant la presentació. Foto: Carles Fiter

Arxivat a