El servei Reempresa de Manlleu ha afavorit el traspàs de quatre empreses durant el 2018

L'Ajuntament renova el compromís amb el projecte per donar continuïtat a les empreses del territori

Albert Colomer, Àlex Garrido i Rosa Serra, fent el balanç del servei Reempresa a Manlleu.
Albert Colomer, Àlex Garrido i Rosa Serra, fent el balanç del servei Reempresa a Manlleu. | Aj. de Manlleu
Redacció
26 de febrer del 2019
Durant el 2018 el servei Reempresa de Manlleu ha afavorit el traspàs de quatre empreses que tenien previst tancar. Així es va donar a conèixer en un acte de la Gira de la Reempresa on es va fer balanç del treball que realitza l'OPE (Oficina de Promoció Econòmica) de Manlleu dins d'aquest projecte.

Reempresa és un projecte promogut des de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu la transmissió d'empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació al territori. Des de la seva posada en marxa el 2011 s'han iniciat 44 processos que han tingut 11 casos d'èxit.

Tal com expliquen en una nota, l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va obrir l'acte i va destacar "la importància que té Reempresa per l'OPE Manlleu i les poblacions a qui dona servei". Aquestes són Roda de Ter, les Masies de Roda, Tavertet, Rupit i Pruit, l'Esquirol, Sant Pere de Torelló, Vidrà, Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora, Orís, Sant Vicenç de Torelló, Torelló, les Masies de Voltregà, Santa Cecília de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.

Per la seva banda, Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, va destacar la importància de municipis com Manlleu, que permeten fer arribar els projectes a cedents i reempreenedors de diverses poblacions: "gràcies a la corresponsabilitat i la professionalitat del personal tècnic es pot atendre una zona geogràfica molt gran i afavorir una xarxa cada cop més extensa i arrelada".

El director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, va posar en valor l'èxit del servei, ja que "ha facilitat la transmissió de 909 empreses a la demarcació de Barcelona i ha permès conservar 2.600 llocs de treball". També va destacar l'esforç comú dels agents implicats: "La mediació és professional i neutra. Ningú va a favor d'una part o l'altra sinó que l'important és que els negocis segueixin al territori i salvaguardar llocs de treball".

Arxivat a