El Dijous Llarder a la plaça de Vic recupera el sopar

Osona Cuina torna a portar la tradicional festa que continua amb el format de matí i també incorpora un mercat

Dijous Llarder a la plaça Major de Vic.
Dijous Llarder a la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Redacció
26 de febrer del 2019
Aquest dijous, 28 de febrer, torna el Dijous Llarder a la plaça Major de Vic. Un any més el col·lectiu de cuiners Osona Cuina porta aquesta tradició a la capital de la comarca amb dues novetats: es recupera el sopar i s'estrena un mercat agroalimentari. 

D'una banda, es repeteix el format del 2017, i la trobada tornarà a comptar amb un sopar basat en tapes de degustació i a peu dret per a 400 persones. El tiquet, de 25 euros per persona i que es pot adquirir als restaurants d'Osona Cuina o el mateix dia a taquilla, inclou sis plats salats i dues postres, com ara el "Burrito de galta Ral amb ratafia Bosch i chutney de mango Can Bech", "l’Amanida de carn del perol" o el "Bacallà amb samfaina".

L'altra novetat és la incorporació del Mercat agroalimentari d’Osona Terra, on es farà degustació i venda dels millors productes del territori. Un dels objectius d'Osona Cuina és continuar fent créixer aquesta festa popular que ja s’ha convertit en tota una tradició i una data assenyalada a Vic i Osona.

Es manté el format del matí i el concurs de truites

Com es tradició, des de les 9 del matí es començaran a servir els entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra; i a partir de dos quarts d'1, es podrà comprar l'entrepà de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona. Aquesta hora també se servirà un Arròs de morro i orella cuit al moment, així com l’entrepà de caneló elaborat pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb productes de La Selecta i Osona Terra. Aquests darrers seran a més els encarregats de posar el punt dolç de la jornada diürna servint les postres del Dijous Llarder a l’espai del Mercat agroalimentari.

Enguany també es manté el concurs de la Millor Truita d'Osona. Les inscripcions per la segona edició es faran el mateix dijous de 8 a dos quarts de 10 del matí. El tast es farà a partir de dos quarts d'11 i el jurat -format per 5 membres del col·lectiu- valorarà la cocció, l'originalitat, el gust o la textura. El guanyador s'emportarà 150 euros per a bescanviar a qualsevol dels restaurants del grup de cuiners osonencs.

L'acte compta amb el suport d'Estrella Damm, Ral d’Avinyó i Caves Parxet; i la col·laboració de l’Ajuntament de Vic i l’Escola d’Hostaleria d’Osona, entre altres.

Arxivat a