Un concorregut Carnaval de Centelles dona el tret de sortida als carnestoltes d'Osona

La carrossa inspirada en la pel·lícula d'animació "Rio" es proclama guanyadora de la categoria A

La carrossa guanyadora del Carnaval de Centelles
La carrossa guanyadora del Carnaval de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:21h
Un total de dinou comparses van desfilar aquest dissabte pels carrers de Centelles en una de les rues més multitudinàries del Carnestoltes del municipi. Fou la rua més llarga que es recorda. La cercavila de la 39a edició va començar a caminar al voltant de les 18:30 h des de la residència Sant Gabriel i va acabar amb la darrera comparsa entrant la plaça Major a les 22:45h. D'aquesta manera el Carnaval de Centelles dona el tret de sortida als carnestoltes de la comarca.

Els guanyadors de les colles grans (categoria A, de més de 25 participants) van ser "Rio", en primer lloc, que estava inspirada en la famosa pel·lícula d'animació; "Purgaland", segon; "Segle XXII: el planeta afogat" dels Troneres, en tercera posició; el quart pels "COCOS Tembeleques" i el cinquè per "Deumino, una dècada d'Epos".

Pel que fa a la categoria B, els premis van ser per a "Dona'm la corda", en primer lloc; "I un bé negre", segon; "Genis enlairats", tercer i "Vikingtelles", en quarta posició. Els premis especials de carrossa del grup B fou per "Dona'm la corda" i en la categoria A pels Troneres amb "Segle XXII: el planeta ofegat".
 

Carnaval de Centelles Foto: Toni Carrasco


El jurat estava format per l'actriu Iria Roig, la pedagoga teatral Montse Vilà, la coordinadora de vestuari i maquillatge de Sant Joan les Fonts Jenine Subirana, la responsable de maquillatge de Sant Joan les Fonts Imma del Destí, i els actors d'Aiguafreda Toni Blanch i Mònica Moreno.

Més de mil persones

A mitja tarda ja es preveia una participació de record, tant de gent disfressada com de públic, amb temperatures primaverals properes als 20 graus. Enguany el rei Carnestoltes el va portar la colla dels Amics i Parents amb la comparsa "Quan veig les seves pues em poso de tots colors!". Una comparsa que no participava en el concurs com els Baliga Balaga o la colla de L'arca dels Maigual.

De les dinou colles participants, en bona part de Centelles i de pobles veïns hi havia 8 de categoria A i 7 de categoria B. Amb grups, com els Supergalàctics que superaven els 200 participants. Les altres colles més nombroses van ser el Purgatori amb 150, L'Univers amb 108 o els Amics i Parents amb 100. Unes 1.100 persones van sortir disfressades a una de les rues més ambientades i llargues que es recorden els darrers anys.

Un cop a plaça amb la desfilada i els balls de totes i cadascuna de les colles també es va retre homenatge a dues persones d'edat avançada que no falten mai a la cita, l'Araceli i l'Antoni Álvarez. La festa va cloure al pavelló municipal amb el grup Versión Imposible i el DJ localkuRu.
 

Carnaval de Centelles Foto: Toni Carrasco

 

Galeria de fotos del Carnaval de Centelles

Arxivat a