Un grup de Catalunya en Comú es desvincula del partit i dona suport a Capgirem Vic

Arnau Martí remarca que els membres de Desbordem mai han participat en la formació que lidera

Arnau Martí i els membres de Capgirem Vic, en una imatge d'arxiu.
Arnau Martí i els membres de Capgirem Vic, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Montaner
22 de febrer del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 10:54h
Desbordem, un grup de Catalunya en Comú, ha anunciat que durant la campanya electoral donarà suport a Capgirem Vic, en lloc de Vic en Comú Podem. En un comunicat, s'explica que donen "suport a projectes municipalistes amb un marcat càracter transofrmador arreu del territori", ja que "defugen les pràctiques de la vella política". Per tot això, el grup s'ofereix per participar "en el que faci falta".

Des de Capgirem Vic, agraeixen el suport rebut i remarquen que es troben davant "una disjuntiva històrica" i que és "imprescindible acumular el màxim de força i de suports per tal de garantir i liderar un canvi de govern a la ciutat". En aquest sentit, la formació anticapitalista agraeix el suport i el valora com a "significatiu i positiu".

Per la seva banda, Arnau Martí, regidor i candidat de Vic en Comú Podem, ha remarcat que aquests membres no han participat mai en la formació. "No coneixem aquest corrent a Vic", ha dit aquest matí durant la visita a la ciutat d'Ernest Urtasun, eurodiputat i el candidat de les eleccions europees d'En Comú Podem.

En aquest sentit ha remarcat que "no entenem que de cop i volti surti un corrent que vulgui donar suport a una altra formació". "Si dius, fas i parles com un altre partit, no entenem què hi fan militant a Catalunya en Comú", ha conclòs. En aquest sentit, minuts abans Martí deia que continuaran "defensant de forma positiva perquè aquesta ciutat pugui fer un gir progressista". "Com deia el PSUC: A Cada protesta, una proposta", ha conclòs.

Per la seva banda, l'eurodiputat ha remarcat que "la candidatura dels comuns és la que encapçala Arnau Martí". "No perquè ho diem nosaltres, sinó perquè ha obtingut el suport d'una candidatura de baix a dalt amb un procés obert i molt participatiu", ha afegit.
Arxivat a