L'eurodiputat Ernest Urtasun dona suport a Arnau Martí com alcaldable a Vic

El candidat a les europees lloa la figura del regidor com "l'esquerra útil a la ciutat"

Ernest Urtasun, Joan Lagunas i Arnau Martí, aquest divendres a la plaça de Vic.
Ernest Urtasun, Joan Lagunas i Arnau Martí, aquest divendres a la plaça de Vic. | Josep M. Montaner
22 de febrer del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 10:56h
L'eurodiputat i el candidat de les eleccions europees d'En Comú Podem, Ernest Urtasun, ha visitat aquest dimecres Vic per donar suport al candidat a l'alcaldia per Vic en Comú Podem Arnau Martí. Urtasun s'ha mostrat convençut que Martí traurà "excel·lentíssims resultats" per dos aspectes principals: el bon balanç i un procés de confluència d'èxit.

D'una banda, "ha demostrat ser l'esquerra útil de la ciutat amb una capacitat d'influència malgrat estar a l'oposició amb aspectes com el desenvolupament de la tarifació social o la creació del defensor del poble", deia l'eurodiputat. De l'altra, hi ha hagut "un procés de confluència molt exitós amb Podem, Iniciativa i gent que ve de molts espais molt diferents" i "una participació notable".

En aquest sentit, el regidor Arnau Martí ha remarcat que són una formació "oberta". També ha posat en valor que són "una candidatura amb el cap i els peus a la ciutat" i que "la lluita contra les desigualtats continuarà sent una prioritat". "Més de 40 propostes del nostre programa s'han fet efectives", ha afegit. També ha explicat que s'ha aprofitat la visita d'Urtasun "per parlar de diferents temes de la ciutat, de contaminació atmosfèrica o dels aqüífers".

Tot el suport de Catalunya en Comú

La visita d'Urtasun ha coincidit amb el comunicat de Desbordem, un grup de Catalunya en Comú, que ha anunciat que durant la campanya electoral donarà suport a Capgirem Vic, en lloc de Vic en Comú Podem. L'eurodiputat ha remarcat que "la candidatura dels comuns és la que encapçala Arnau Martí". "No perquè ho diem nosaltres, sinó perquè ha obtingut el suport d'una candidatura de baix a dalt amb un procés obert i molt participatiu".

"No coneixem aquest corrent a Vic", ha afegit el regidor Martí, remarcant que "no entenem que de cop i volti surti un corrent que vulgui donar suport a una altra formació". "Si dius, fas i parles com un altre partit, no entenem què hi fan militant a Catalunya en Comú", ha conclòs. En aquest sentit, minuts abans Martí deia que continuaran "defensant de forma positiva perquè aquesta ciutat pugui fer un gir progressista". "Com deia el PSUC: A Cada protesta, una proposta", ha conclòs.

Vincle entre el projecte local i europeu

L'eurodiputat ha explicat que des de Catalunya en Comú presenten per a les europees -el mateix 26 de maig, com les municipals- un projecte compartit perquè "les qüestions estan extremadament vinculades". "El canvi a Europa està molt vinculat en la capacitat de fer polítiques transformadores a escala local", ha dit Urtasun, remarcant que "la candidatura d'Arnau Martí forma part d'una onada de canvi a tot Europa".
Arxivat a