El Dakar, a un pas de disputar-se a l'Aràbia Saudita

Aquest serà el tercer canvi de continent que fa el ral·li, que ja ha passat per Àfrica i Amèrica

Nani Roma va quedar en segona posició.
Nani Roma va quedar en segona posició. | Twitter @NaniRoma
Redacció
22 de febrer del 2019
El Dakar posa rumb a l'Aràbia Saudita. Segons ha informat RTVE, les negociacions per a un nou canvi de continent estan molt avançades i només falta la confirmació oficial. D'aquesta manera, l'emblemàtic ral·li passarà a disputar-se a partir de l'any vinent a l'Àsia i ho farà durant els pròxims cinc anys. L'Aràbia Saudita pagarà 15 milions de dòlars per cada temporada.

Aquest serà el tercer canvi de continent que fa el Dakar. Va néixer a París i acabava originalment a Dakar, a l'Àfrica. L'any 2009 es va suspendre per amenaces terroristes i es va traslladar a Amèrica, on s'ha celebrat cada any fins ara, al 2019. Aquesta última edició s'ha celebrat només al Perú.

A partir de 2020, doncs, es consumarà el tercer canvi de continent, malgrat que l'empresa organitzadora del ral·li també va contemplar un retorn a l'Àfrica i va sondejar traslladar-se a la Xina, Mongòlia o Austràlia. 

En aquesta darrera edició, Nani Roma i Gerard Farrés van quedar en segona posició en la categoria de cotxes i buggies (side by side). També hi van participar Laia Sanz, Marc Solà, Rosa Romero, Dani Solà i Joan Font.