Últims dies per escollir el nom de la nova biblioteca de Vic

Els ciutadans de Vic poden votar les cinc propostes fins al 15 de març

Redacció
24 de febrer del 2019
Els arbres tindran un record per a les víctimes de l'atemptat d'ETA el 1991
Els arbres tindran un record per a les víctimes de l'atemptat d'ETA el 1991 | Aj. de Vic
Queden menys de vint dies per escollir les propostes que donaran nom a la futura  nova Biblioteca de Vic. Els cinc noms finalistes i proposats més vegades són: Anna Dodas, Pilarín Bayés, Maria Àngels Anglada, U d'Octubre i Ausa. Es pot votar fins al 15 de març al web decidim-vic.diba.cat.

L'equipament estarà situat a l'espai de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil al passeig de la Generalitat on hi va haver l'atemptat d'ETA el 1991. S'ha projectat un edifici de 4.000 m2 i de cinc plantes, envoltat d'un jardí exterior amb uns arbres que rendiran homenatge a les víctimes de l'atemptat.

Vota les propostes


Les cinc propostes

Biblioteca Anna Dodas
Filòloga i poetessa nascuda a Folgueroles (1962-1986). A més de treballs assagístics, va crear obres breus de prosa, però sobretot va destacar per la seva poesia. Va compaginar la creació literària amb l'activitat de concertista i professora de guitarra. El 1986, amb una amiga, va realitzar un viatge de vacances cap a l'Alguer (Sardenya). Ambdues van ser assassinades a prop de Montpeller. Tenia 23 anys.

Biblioteca Maria Àngels Anglada
Poeta, novel·lista, crítica i assagista literària nascuda a Vic (1930-1999). Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Li van atorgar premis com el Josep Pla i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica literària, amb atenció especial als poetes catalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics.

Biblioteca Pilarín Bayés
Reconeguda dibuixant i ninotaire vigatana nascuda el 1941, que ha publicat més de nou-cents llibres, alguns traduïts a diferents idiomes. Ha treballat amb infinitat de formats: cartells, escultures, murals... Ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi, premi Serra d'Or i la medalla d'Or de la ciutat de Vic. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, el qual es veu reflectit en les seves obres.

Biblioteca U d'Octubre
L'1 d'octubre de 2017 va suposar un punt d'inflexió nacional en l'àmbit polític i social, i va comportar unes conseqüències repressives de primer ordre. L'1 d'octubre va posar en primer pla la voluntat determinada, pacífica i democràtica de tot un poble, però també un teixit de complicitats sorgit des del carrer i que va culminar en un referèndum d'autodeterminació.

Biblioteca Ausa
Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s'han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s'hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàl·lic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.
Arxivat a