​Els treballadors de Victransa convoquen vaga tota la setmana vinent

La plantilla vol millores contra les "pèssimes" condicions de treball

Victransa
Victransa | Josep M. Montaner
Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:54h
Els treballadors de Victransa, empresa de transport de mercaderies, han convocat una vaga de 24 hores que començarà el dilluns que ve, 25 de febrer, i s’allargarà fins al divendres, 1 de març, segons ha informat Comissions Obreres (CCOO).

El sindicat apunta que la plantilla ha patit una “contínua degradació de les condicions de treball” després de la subrogació forçosa a CTC.  També denuncia “despreocupació” per la salut dels treballadors “que diàriament estan exposats a riscos i accidents” tant per part de Victransa com per CTC. A més, critica els incompliments de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i l’exposició a mercaderies perilloses i tots els riscos associats que això comporta.

El sindicat també denuncia irregularitats amb les hores extres que, segons expliquen, sobrepassen el límit legal de 80 hores a l’any, però també el no cobrament d’aquestes per part dels treballadors eventuals de CTC. Alhora posa de manifest la precarietat amb què es troben molts dels treballadors eventuals que haurien de ser plantilla indefinida “per els tasques, funcions i hores que es realitzen”. 

El sindicat acusa l’empresa de negar el dret a la informació dels representants legals de la plantilla i no lliurar-los la documentació o el contracte de subrogació entre Victransa i CTC. 

D’altra banda, segons CCOO, l’empresa no ha realitzat el rescabalament del 5% del deute pendent d’abonar als treballadors de Victransa subrogats a CTC des del 2010, ni tampoc s’ha aplicat el conveni de transports de Barcelona. 

El sindicat culpa Victransa i CTC d’”inexistent voluntat negociadora per solucionar res”. A més, també critiquen que l’empresa està bloquejant la convocatòria de vaga i “criminalitza” el comitè de vaga. A més, denuncien que l’empresa està contractant treballadors d’ETT per substituir la plantilla.
Arxivat a