Splendid Foods optimitzarà el procés de curació dels embotits

L'empresa de Seva impulsa un projecte pilot que permetrà reduir el temps d'assecat del producte

La iniciativa d'Splendid Foods vol millorar l'eficiència mitjançant la tecnologia avançada.
La iniciativa d'Splendid Foods vol millorar l'eficiència mitjançant la tecnologia avançada. | Splendid Foods
Redacció
20 de febrer del 2019
El grup Splendid Foods està impulsant el projecte pilot Embot-It's, una iniciativa que té per objectiu millorar l'eficiència del procés de curació d'embotits a través d'una anàlisi avançat de dades i sistemes intel·ligents. D'aquesta manera, s'estudiarà, es monitorarà i s'aplicaran estratègies de control per optimitzar l'assecatge d'embotits, cosa que permetrà reduir el temps de curació i uniformitzar la qualitat del producte.

Tal com explica l'empresa de Seva en una nota, el projecte ha obtingut una ajuda en innovació dels Grups Operatius del Departament d'Agricultura de la Generalitat el 2017. Per al gerent d'Spendid Foods, David Garcia Gassull, el projecte "permetrà estar més prop de la Indústria 4.0, posant en marxa aquesta anàlisi de Big Data per als processos industrials, que ens facilitaran fer front als nous reptes d'eficiència".

La iniciativa compta amb la col·laboració de Patel (del Grup Vall Companys), l'enginyeria d'IT Delsys i el centre d'anàlisi de Big Data d'Eurecat. La coordinació està en mans del Clúster Innovacc i està previst que finalitzi a finals del mes de setembre de 2020.

Splendid Foods és la marca sota la qual es fabriquen els productes Can Duran, El Ángel i les centenàries i emblemàtiques Casa Sendra i Bofill Ecológica, unides al grup el 2014.